Manpower hever kompetansen til sine medarbeidere gjennom autorisasjonsordningene hos FinAut

I halvannet år har Manpower kunnet tilby godkjente informasjonsgivere til sine kunder. Nå utvider de konseptet og åpner for at medarbeiderne kan avlegge alle prøvene tilhørende autorisasjonsordningen innenfor skade- og personforsikring.

– Bankene og forsikringsselskapene har et særdeles stort samfunnsansvar – tenk bare på deres rolle gjennom pandemien. Folk skal være trygge i møte med en rådgiver, og autorisasjonene til FinAut skal bidra til å sikre og øke tilliten til finansbransjen, sier konserndirektør Stategic Accounts i ManpowerGroup, Frode Halvorsen.

Kundeservice Manpower

Manpower fikk nylig godkjenning til å la medarbeiderne avlegge prøvene tilhørende autorisasjonsordningene til FinAut. Dermed kan medarbeiderne hos Manpower tilby den samme grunnkompetansen som ansatte i finansbedriftene har, før de blir utplassert og kan starte praktiseringen. Totalt er det fire hovedområder: Kreditt, Sparing & investering, Skadeforsikring og Personforsikring.

– Vi er svært glade for å ha fått gjennomslag for full autorisasjon hos FinAut. Det betyr mye for oss at vi kan avlaste kundene våre ved å ta hånd om prosessen rundt alle autorisasjonene, sier Halvorsen. Som markedsleder til bank og finansbransjen ønsker vi å være en relevant leverandør for våre kunder, men også en attraktiv arbeidsgiver for de medarbeiderne som ønsker seg jobb innenfor dette fagfeltet.

Første selskap utenfor finansbransjen
På eget initiativ ble ManpowerGroup første medlem av FinAut utenfor bank- og finansbransjen sommeren 2020. Som Norges største leverandør av vikarer til finansbransjen, ønsket selskapet å tilby den samme kvalitetssikrede grunnkompetansen som finansbedriftenes egne ansatte har.

Det siste halvannet året har flere titalls Manpower-medarbeidere bestått eksamen og blitt godkjente informasjonsgivere. Nå har de første kandidatene gjennomført autorisasjon i skadeforsikring og de samme vikarene går nå på kurs for å bli autoriserte rådgivere innen personforsikring. De er utplassert hos bla SpareBank 1 SMN, og fordyper seg blant annet i skadeårsaker og skadeoppgjør, bransjeavtaler for skadeforsikringsrådgivere og skadeforebyggende arbeid.

Kjenner bransjen godt
Manpower har opparbeidet solid erfaring med FinAut-godkjenning av medarbeidere fra ulike banker. Selskapet har en egen ressurs som er bedriftsansvarlig for ordningen, og som er bindeleddet til FinAut og kursleverandørene.

– Det kommer stadige reguleringer som påvirker kompetansebehovet, men vi kjenner bransjen svært godt og har utviklet et godt samarbeid med en rekke aktører, sier Frode Halvorsen.

Selskapet har samlet opplæringsløpene under Manpower Academy Bank og Forsikring.

Frode Halvorsen Manpower

– Her gir vi utvalgte kandidater tilbud om opplæring enten før de starter opp hos kunde eller parallelt med oppdrag ute hos kundene. Medarbeiderne uttrykker at de føler seg både motiverte og verdsatte som får mulighet til å heve kompetansen sin på denne måten, sier Halvorsen.

Sølvi Spilde Monsen, konserndirektør i Manpower, legger til at selskapet strekker seg langt for å møte behovene til bank- og finansnæringen.

– Bank og finans er en svært viktig kundegruppe for oss. Medlemskapet i FinAut gjør at vi selv kan bidra i prosessen med å utdanne dyktige kandidater etter de samme standardene som finansbransjen. Kompetanseløftet de får gir stor gevinst både for dem selv og for kundene våre, sier hun.

Halvorsen avslutter med å si at det er ett skrikende behov etter hel og deltidsmedarbeidere som ønsker å jobbe innenfor bank, finans og forsikring, og oppfordrer alle som synes dette høres spennende ut, til å registrere seg på www.manpower.no eller ta kontakt med nærmeste Manpowerkontor.

Trenger din virksomhet hjelp med bemanning eller rekruttering av ny medarbeider? Les mer her