Samfunnsansvar

Manpower er grunnlagt på ideen om at et meningsfullt og bærekraftig arbeidsliv gjør verden til et bedre sted.

Kontakt oss
Manpower ansatte

Arbeid gir mening til livet

Hvert år hjelper vi 16 000 mennesker til interessante, relevante og givende jobber. For er det én ting mer enn 50 års erfaring fra det norske arbeidsmarkedet har lært oss, er det at folk trenger en arbeidsplass der de kan lære, vokse og ha muligheten til å bestemme over sitt eget liv. Det hjelper vi til med. Hver dag. Det er derfor vi er så stolt av jobben vi gjør.

ESG - Vårt bidrag

ESG – Environment (miljø), Social (sosiale forhold/rettigheter) og Governance (god ledelse) er viktigere enn noen gang. Vi tar vår del av ansvaret og setter fokus på det vi kan påvirke mest.

ESG

ESG er en del av vår forretningsstrategi, og fokuset vårt har alltid vært på det vi kan påvirke mest. Det som blir målt blir gjort, og i 2020 utvidet vi vårt ESG – engasjement gjennom å knytte oss opp mot «International Business Council's Stakeholder Capitalism Metrics». For å støtte dette måler og rapporterer vi våre tiltak på tre fokusområder: «People and Prosperity» – mennesker og muligheter, «Planet»- miljø og «Principels of Governance»- ledelse. 

People & Prosperity - Vi setter oss ambisiøse mål for mangfold, likhet og inkludering. Vi er forpliktet til å utvikle talenter og påvirke i stor skala, slik at flere mennesker kan nyte en større andel av verdens velstand.

Planet - Vi setter oss vitenskapsbaserte ambisiøse mål som omhandler miljø og klima, og legger opp til null-utslipp.

Principles of Governance - Vi er forpliktet til å sette høye etiske standarder i vår bransje og lede virksomheten for å skape langsiktig verdi for alle interessenter.

ManpowerGroups rapport «Working to Change the World», beskriver hvordan vi setter og følger opp våre ambisiøse ESG-mål.  Rapporten handler om å kollektivt ta vare på mennesker og vår planet, og dette må gjøres raskt og med et enda større fokus enn tidligere. Vår ESG-rapport er en videreutvikling av vår bærekraftplan og våre bærekraftspilarer, og fokuserer på det som er viktigst og det som betyr mest for våre kandidater, medarbeidere og kunder.

Les ManpowerGroups ESG-rapport her.

Verdens mest etiske selskap

ManpowerGroup har blitt kåret til et av verdens mest etiske selskap 12 år på rad av Ethisphere Institute. Det er en anerkjennelse av arbeidet som gjøres i organisasjonen på etikk og samsvar, organisasjonskultur, styresett, samfunnsansvar og ledelse /omdømme. Manpower er en del av ManpowerGroup 

Kompetanseutvikling og karriere

Vi lever midt i en «Skills Revolution». Aldri før har kompetansebehovene endret seg raskere. Derfor legger vi stor vekt på hele tiden å kunne tilby våre medarbeidere markedets beste kompeanseutviklingsmuligheter. 

I Manpower Academy samarbeider vi med de fremste utdanningsinstitusjonene og læringsportalene i Norge, og vi setter opp skreddersydde fagsamlinger og treninger for å sikre praktisk kunnskap relevant for jobben. I tillegg vil dedikerte coacher sørge for å sikre motivasjon og læring 

Vi tilbyr kurs og opplæring på mange områder og nivåer:  

  • Kurs og sertifiseringer – for eksempel truckførerkurs, sikkerhetskurs, forsikringsrådgiver, førerkort klasse C 
  • Praktiske treninger og undervisning/samlinger - for eksempel innen salg, kundeservice og produksjon 
  • Studier med høyskole- eller fagskolepoeng - for eksempel innen økonomi, salg, prosjektledelse, produksjon, helse & oppvekst. 

Unikt samarbeid med Toppfotball Kvinner

Manpower og Toppfotball Kvinner har en unik samarbeidsavtale som skal bidra til at flere fotballspillere kan satse samtidig som de får muligheten til et tilpasset arbeids- og utdanningsløp. Gjennom samarbeidsavtalen får alle spillere i toppserien og 1. divisjon tilgang til en egen karriereagent i Manpower, som bistår gjennom de ulike fasene i karrieren.

Utfordringer med å kombinere karriere og toppfotball i en hektisk hverdag, fører til at mange kvinner i norsk toppfotball slutter for tidlig. I en undersøkelse gjennomført av NISO i mai 2019, svarte over 80 % av de spurte spillerne at de opplever det krevende å kombinere fotball med jobb og studier. Gjennom vårt karriereprogram skal vi endre på dette.

Les mer om vårt samarbeid.

Hovedsamarbeidspartner med Ungt Entreprenørskap

Manpower er hovedsamarbeidspartner med Ungt Entreprenørskap, en organisasjon som fremmer innovasjon, læring og entreprenørskap til elever og studenter i den norske skolen. Det trenger Norge mer av! Gjennom kursene til Ungt Entreprenørskap lærer deltakerne å utvikle forretningsideer og hvordan man skal opprette og drive et selskap gjennom et helt år. 

Gjennom dette tilbudet utvikler deltakerne praktiske ferdigheter som våre kunder etterspør for eksempel innen salg, regnskap, markedsføring og håndtering av menneskelige ressurser.  

Hvert år deler Manpower ut «HR-prisen» under norgesmesterskapet for ungdoms- og studentbedrifter. Prisen går til den bedriften som best viser hvordan de har utnyttet bedriftens menneskelige ressurser for å oppnå forretningsmålene man har satt seg. 

Manpower til topps i bærekraftsrangeringen EcoVadis

I Manpower legger vi stor vekt på å drive forretningen på en samfunnsansvarlig og god måte. For at det ikke bare skal bli tomme ord har vi latt oss sertifisere innen dette området av den uavhengige organisasjonen EcoVadis. Vi er stolte av at vi i målingen for 2020 ble kåret blant de aller beste i bransjen på samfunnsansvar.  

For første gang oppnådde vi platinum-nivå i sertifiseringen, noe som plasserer oss blant de én prosent beste selskapene i bransjen innen samfunnsansvar. ManpowerGroup i Norge med selskapene Manpower, Experis, Jefferson Wells og Right Management, har tidligere nådd gullnivå som plasserer oss blant de fem prosent beste selskapene. 
 
Selskapene vurderes på fire områder: miljø, rettferdige arbeidsforhold, etisk forretningspraksis og bærekraftige innkjøp. 

Arbeid gir mening til livet

Siden 1965 har vi hjulpet over en halv million mennesker med jobb over hele Norge. Her kan du lese mer om noen av de menneskene som vi har hjulpet i løpet av det siste året. Vi gleder oss til å fortsette å forandre folks liv. For arbeid gir mening til livet.

Les mer
Sølvi Spilde Mosen
Sølvi Spilde Mosen

Sølvi Spilde Monsen

Konserndirektør i Manpower

"Manpower er en stor arbeidsgiver i Norge, noe som innebærer et stort ansvar. Derfor jobber vi systematisk med å ta større samfunnsansvar, gjennom å skape muligheter og bærekraftige jobber. Meningsfulle og bærekraftige jobber forandrer folks liv. "