Samfunnsansvar

Manpower er grunnlagt på ideen om at et meningsfullt og bærekraftig arbeidsliv gjør verden til et bedre sted.

Kontakt oss
Manpower ansatte

Arbeid gir mening til livet

Hvert år hjelper vi 12 000 mennesker til interessante, relevante og givende jobber. For er det én ting mer enn 50 års erfaring fra det norske arbeidsmarkedet har lært oss, er det at folk trenger en arbeidsplass der de kan lære, vokse og ha muligheten til å bestemme over sitt eget liv. Det hjelper vi til med. Hver dag. Det er derfor vi er så stolt av jobben vi gjør.

Samfunnsansvar og bærekraft - vårt bidrag

Vi er en del av ManpowerGroup, en av Norges største arbeidsgivere, noe som betyr et stort ansvar. Samfunnsansvar og bærekraft er viktigere enn noen gang, og vi støtter og jobber aktivt med å nå konsernets globale mål for bærekraftig utvikling.

Samfunssansvar og bærekraft/ESG

ESG er en del av vår forretningsstrategi, og fokuset vårt har alltid vært på det vi kan påvirke mest. Det som blir målt blir gjort, og i 2020 utvidet vi vårt ESG – engasjement gjennom å knytte oss opp mot «International Business Council's Stakeholder Capitalism Metrics». For å støtte dette måler og rapporterer vi våre tiltak på tre fokusområder: «People and Prosperity» – mennesker og muligheter, «Planet»- miljø og «Principels of Governance»- ledelse. 

Mennesker og muligheter/People & Prosperity - Vi setter oss ambisiøse mål for mangfold, likhet og inkludering. Vi er forpliktet til å utvikle talenter og påvirke i stor skala, slik at flere mennesker kan nyte en større andel av verdens velstand.

Miljø/Planet - Vi setter oss vitenskapsbaserte ambisiøse mål som omhandler miljø og klima, og legger opp til null-utslipp.

God forretningsledelse og styring/Principles of Governance - Vi er forpliktet til å sette høye etiske standarder i vår bransje og lede virksomheten for å skape langsiktig verdi for alle interessenter.

Vår bærekraftsrapport beskriver hvordan vi setter og følger opp våre ambisiøse ESG-mål.  Rapporten handler om å kollektivt ta vare på mennesker og vår planet, og dette må gjøres raskt og med et enda større fokus enn tidligere. Vår ESG-rapport er en videreutvikling av vår bærekraftplan og våre bærekraftspilarer, og fokuserer på det som er viktigst og det som betyr mest for våre kandidater, medarbeidere og kunder.

Les mer om vårt arbeid med samfunnsansvar og bærekraft/ESG her.

Verdens mest etiske selskap

ManpowerGroup har blitt kåret til et av verdens mest etiske selskap 15 år på rad av Ethisphere Institute. Det er en anerkjennelse av arbeidet som gjøres i organisasjonen på etikk og samsvar, organisasjonskultur, styresett, samfunnsansvar og ledelse /omdømme. Manpower er en del av ManpowerGroup. 

World's most ethical companies

Kompetanseutvikling og karriere

Vi lever midt i en «Skills Revolution». Aldri før har kompetansebehovene endret seg raskere. Derfor legger vi stor vekt på hele tiden å kunne tilby våre medarbeidere markedets beste kompeanseutviklingsmuligheter. 

I Manpower Academy samarbeider vi med de fremste utdanningsinstitusjonene og læringsportalene i Norge, og vi setter opp skreddersydde fagsamlinger og treninger for å sikre praktisk kunnskap relevant for jobben. I tillegg vil dedikerte coacher sørge for å sikre motivasjon og læring 

Vi tilbyr kurs og opplæring på mange områder og nivåer:  

  • Kurs og sertifiseringer – for eksempel truckførerkurs, sikkerhetskurs, forsikringsrådgiver, førerkort klasse C 
  • Praktiske treninger og undervisning/samlinger - for eksempel innen salg, kundeservice og produksjon 
  • Studier med høyskole- eller fagskolepoeng - for eksempel innen økonomi, salg, prosjektledelse, produksjon, helse & oppvekst. 

Hovedsamarbeidspartner med Ungt Entreprenørskap

Manpower er hovedsamarbeidspartner med Ungt Entreprenørskap, en organisasjon som fremmer innovasjon, læring og entreprenørskap til elever og studenter i den norske skolen. Det trenger Norge mer av! Gjennom kursene til Ungt Entreprenørskap lærer deltakerne å utvikle forretningsideer og hvordan man skal opprette og drive et selskap gjennom et helt år. 

Gjennom dette tilbudet utvikler deltakerne praktiske ferdigheter som våre kunder etterspør for eksempel innen salg, regnskap, markedsføring og håndtering av menneskelige ressurser.  

Hvert år deler Manpower ut «HR-prisen» under norgesmesterskapet for ungdoms- og studentbedrifter. Prisen går til den bedriften som best viser hvordan de har utnyttet bedriftens menneskelige ressurser for å oppnå forretningsmålene man har satt seg. 

Manpower til topps i bærekraftsrangeringen EcoVadis

I Manpower legger vi stor vekt på å drive forretningen på en samfunnsansvarlig og god måte. For at det ikke bare skal bli tomme ord har vi latt oss rangere av EcoVadis, et av verdens største selskap innenfor bærekraftrangering. Vi er stolte av at vi i målingen for 2023 ble kåret blant de beste i bransjen på bærekraft.

 

I 2023 oppnådde vi Platinum-nivå i rangeringen, noe som plasserer oss blant de én prosent beste selskapene i bransjen innen bærekraft. ManpowerGroup i Norge med selskapene Manpower, Experis, Jefferson Wells og Talent Solutions, jobber videre med funnene i rangeringen for å videreutvikle selskapet.


 
Selskapene vurderes på fire områder: miljø, rettferdige arbeidsforhold, etisk forretningspraksis og bærekraftige innkjøp. 

Åpenhetsloven

Åpenhetsloven trådte i kraft 1. juni 2022 og skal: “fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og levering av tjenester, og sikre allmennheten tilgang til informasjon om hvordan virksomheter håndterer negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold”. 

Les mer om vårt arbeid med Åpenhetsloven her

Arbeid gir mening til livet

Siden 1965 har vi hjulpet over en halv million mennesker med jobb over hele Norge. Her kan du lese mer om noen av de menneskene som vi har hjulpet i løpet av det siste året. Vi gleder oss til å fortsette å forandre folks liv. For arbeid gir mening til livet.

Les mer arbeid gir mening til livet
Rannveig Krane Manpower Norge
Rannveig Krane Manpower Norge

Rannveig Krane

Konserndirektør i Manpower

"Manpower er en stor arbeidsgiver i Norge, noe som innebærer et stort ansvar. Derfor jobber vi systematisk med å ta større samfunnsansvar, gjennom å skape muligheter og bærekraftige jobber. Meningsfulle og bærekraftige jobber forandrer folks liv. "