Samfunnsansvar

Manpower er grunnlagt på ideen om at et meningsfullt og bærekraftig arbeidsliv gjør verden til et bedre sted.

Kontakt oss

Arbeid gir mening til livet

Hvert år hjelper vi 16 000 mennesker til interessante, relevante og givende jobber. For er det én ting mer enn 50 års erfaring fra det norske arbeidsmarkedet har lært oss, er det at folk trenger en arbeidsplass der de kan lære, vokse og ha muligheten til å bestemme over sitt eget liv. Det hjelper vi til med. Hver dag. Det er derfor vi er så stolt av jobben vi gjør.

Vårt bidrag

"Etikk", "bærekraft" og "samfunnsansvar" er mye mer enn ord for oss - innholdet i disse ordene er det som definerer oss som selskap og måten vi driver vår virksomhet på.

Verdens mest etiske selskap

ManpowerGroup har blitt kåret til et av verdens mest etiske selskap 12 år på rad av Ethisphere Institute. Det er en anerkjennelse av arbeidet som gjøres i organisasjonen på etikk og samsvar, organisasjonskultur, styresett, samfunnsansvar og ledelse /omdømme. Manpower er en del av ManpowerGroup 

Våre tre bærekraftpillarer

Vi har valgt å fokusere vårt bærekraftsarbeid på tre områder som bidrar til et bærekraftig arbeidsmarked og positiv samfunnsutvikling. På disse tre områdene bidrar vi både gjennom daglige gjøremål og aktiviteter, og gjennom vårt samfunnsengasjement.

1. Klar for jobb
Vi gir mange unge deres første jobbmulighet. Vi hjelper unge mennesker raskt å komme i arbeid etter å ha fullført sin utdannelse, og vi kan tilby utdannelse i etterspurt kompetanse og yrker gjennom våre Academy-løsninger. Gjennom å arbeide i ManpowerGroup kan unge få vist seg frem på arbeidsmarkedet.

2. Oppdatering av kompetanse
Vi hjelper mennesker med å bygge ferdigheter for det moderne arbeidslivet slik at de kan holde seg sysselsatt og relevante gjennom hele arbeidslivet. I dagens raskt skiftende arbeidsliv er konstant læring avgjørende for å være attraktiv i arbeidsmarkedet. Våre ansatte har alltid muligheten til å utvikle sine ferdigheter og raskt få erfaring fra ulike oppgaver. Vi tilbyr alle våre medarbeidere tilgang til konsernets kompetanseportal, powerYOU. powerYOU gir medarbeidere tilgang til over 10.000 e-læringskurs, bøker, videoer og micro-læringer.

3. Integrering og inkludering
Vi jobber for likeverdige og inkluderende arbeidsplasser. Vi mener at nøkkelen til integrering er å ha en jobb å gå til. Våre konsulenter og rådgivere gir jobbsøkere støtte, coaching og muligheter til å starte studier eller finne en ny vei i karrieren. 

FNs bærekraftmål

Vi ønsker å gjøre en forskjell på de områdene der vi har størst mulighet til å bidra. Vi har derfor plukket ut fem av FNs bærekraftmål som vi har ekstra fokus på, og som vi rapporterer progresjon på. Det er:  
 
4 God utdanning 
5 Likestilling mellom kjønnene  
8 Anstendig arbeid og økonomisk vekst 
10 Mindre ulikhet 
13 Stoppe klimaendringene 

 

 

Kompetanseutvikling og karriere

Vi lever midt i en «Skills Revolution». Aldri før har kompetansebehovene endret seg raskere. Derfor legger vi stor vekt på hele tiden å kunne tilby våre medarbeidere markedets beste kompeanseutviklingsmuligheter. 

I Manpower Academy samarbeider vi med de fremste utdanningsinstitusjonene og læringsportalene i Norge, og vi setter opp skreddersydde fagsamlinger og treninger for å sikre praktisk kunnskap relevant for jobben. I tillegg vil dedikerte coacher sørge for å sikre motivasjon og læring 

Vi tilbyr kurs og opplæring på mange områder og nivåer:  

  • Kurs og sertifiseringer – for eksempel truckførerkurs, sikkerhetskurs, forsikringsrådgiver, førerkort klasse C 
  • Praktiske treninger og undervisning/samlinger - for eksempel innen salg, kundeservice og produksjon 
  • Studier med høyskole- eller fagskolepoeng - for eksempel innen økonomi, salg, prosjektledelse, produksjon, helse & oppvekst. 

Unikt samarbeid med Toppfotball Kvinner

Manpower og Toppfotball Kvinner har en unik samarbeidsavtale som skal bidra til at flere fotballspillere kan satse samtidig som de får muligheten til et tilpasset arbeids- og utdanningsløp. Gjennom samarbeidsavtalen får alle spillere i toppserien og 1. divisjon tilgang til en egen karriereagent i Manpower, som bistår gjennom de ulike fasene i karrieren.

Utfordringer med å kombinere karriere og toppfotball i en hektisk hverdag, fører til at mange kvinner i norsk toppfotball slutter for tidlig. I en undersøkelse gjennomført av NISO i mai 2019, svarte over 80 % av de spurte spillerne at de opplever det krevende å kombinere fotball med jobb og studier. Gjennom vårt karriereprogram skal vi endre på dette.

Les mer om vårt samarbeid.

Hovedsamarbeidspartner med Ungt Entreprenørskap

Manpower er hovedsamarbeidspartner med Ungt Entreprenørskap, en organisasjon som fremmer innovasjon, læring og entreprenørskap til elever og studenter i den norske skolen. Det trenger Norge mer av! Gjennom kursene til Ungt Entreprenørskap lærer deltakerne å utvikle forretningsideer og hvordan man skal opprette og drive et selskap gjennom et helt år. 

Gjennom dette tilbudet utvikler deltakerne praktiske ferdigheter som våre kunder etterspør for eksempel innen salg, regnskap, markedsføring og håndtering av menneskelige ressurser.  

Hvert år deler Manpower ut «HR-prisen» under norgesmesterskapet for ungdoms- og studentbedrifter. Prisen går til den bedriften som best viser hvordan de har utnyttet bedriftens menneskelige ressurser for å oppnå forretningsmålene man har satt seg. 

Manpower til topps i bærekraftsrangeringen EcoVadis

I Manpower legger vi stor vekt på å drive forretningen på en samfinnsansvarlig og god måte. For at det ikke bare skal bli tomme ord har vi latt oss sertifisere innen dette området av den uavhengige organisasjonen EcoVadis. Vi er stolte av at vi i målingen for 2020 ble kåret blant de aller beste i bransjen på samfunnsansvar.  

For første gang oppnådde vi platinum-nivå i sertifiseringen, noe som plasserer oss blant de én prosent beste selskapene i bransjen innen samfunnsansvar. ManpowerGroup i Norge med selskapene Manpower, Experis, Jefferson Wells og Right Management, har tidligere nådd gullnivå som plasserer oss blant de fem prosent beste selskapene. 
 
Selskapene vurderes på fire områder: miljø, rettferdige arbeidsforhold, etisk forretningspraksis og bærekraftige innkjøp. 
Sølvi Spilde Mosen
Sølvi Spilde Mosen

Sølvi Spilde Monsen

Konserndirektør i Manpower

"Manpower er en stor arbeidsgiver i Norge, noe som innebærer et stort ansvar. Derfor jobber vi systematisk med å ta større samfunnsansvar, gjennom å skape muligheter og bærekraftige jobber. Meningsfulle og bærekraftige jobber forandrer folks liv. "