Manpower var Matildas sparringspartner

Som tidligere proffbokser på elitenivå har Matilda Neren alltid vært over gjennomsnittet interessert i trening og helse. Hennes første jobb i Norge fikk hun gjennom Manpower i 2012, og siden den gang har hun steget imponerende raskt i gradene innenfor norsk treningsbransje.

Matilda Neren fikk sin første jobb i Norge gjennom ManpowerBor: Oslo

Alder: 22 år

Utdannelse: Utdannet personlig trener ved SAFE Education i Norge, Right Management sales trainee- program og SATS Norges Management trainee-program.

Nåværende stilling: Key Account Manager i SATS ELIXIA

For svenske Matilda var Manpower en viktig inngangsport til det norske arbeidsmarkedet. I dag har 22-åringen en viktig rolle innenfor SATS ELIXIAs virksomhet, og ansvar for sin egen kundeportefølje med bedriftskunder.

 

Studier

Mens Matilda gikk på videregående drev hun med proffboksing på elitenivå, og var blant annet en del av Sveriges kvinnelandslag.

– Siden jeg alltid har vært over gjennomsnittet interessert i trening kom det nok ikke som noe sjokk på noen da jeg noen år senere valgte å utdanne meg til personlig trener.

 

Karriere

Matildas første jobb i Sverige var en telefonselgerstilling rettet mot det norske markedet, hvor hun solgte plasser på industrimesser til norske bedrifter. Parallelt med studiene var hun ofte ute hos bedrifter, for å skaffe sponsorinntekter i forbindelse med boksingen, i tillegg til å jobbe deltid på en restaurant. Fordi Matilda var interessert i å bruke mest mulig av fritiden sin på å trene boksing, jobbet hun hardt for å lande sponsorsamarbeid med ulike bedrifter.

- Salgserfaringen fra sponsorjobbingen har jeg absolutt hatt stor nytte av, også den dag i dag. Å jobbe som selger er på mange måter veldig likt å drive aktivt med idrett; du må jobbe hardt for å nå målene dine og være villig til å legge ned mye tid. Du lærer i tillegg å håndtere både prestasjoner og motgang.

 

Første møte med Manpower

I 2012 var Matilda klar for å prøve noe nytt og flyttet til Oslo. Og det tok ikke lang tid før hun kom i kontakt med Manpower.

 – Jeg så en annonse dere hadde ute, hvor dere søkte selgere på vegne av treningskjeden Sats. Jeg tenkte at dette var en stilling som ville være midt i blinken for meg og tok kontakt.

Etter å ha jobbet som privatselger av medlemskap, både på senter og ute på stands i bare seks måneder, ble Matilda tilbudt en bedriftsrettet stillingen som Account Manager. Det neste halvannet året jobbet hun med å sørge for at Sats’ samarbeidsbedrifter fikk best mulig utbytte av bedriftsavtalene sine. I sommer fikk hun enda en forfremmelse, og er nå Key Account Manager innenfor den nyetablerte sammenslåingen SATS ELIXIA.

- Jeg føler virkelig at jeg er på rett sted! Ved å finne gode løsninger, som legger til rette for at bedrifters ansatte skal ha en så aktiv hverdag som mulig, hjelper jeg folk til en sunnere hverdag.

 

Hvilke fordeler ser du med å jobbe via Manpower?

-Manpower gir utrolig gode muligheter for utvikling. At jeg kunne starte med privatsalg for deretter å få muligheten til å klatre innad i bedriften, kan jeg takke Manpower for! I den perioden jeg var ansatt gjennom dere, opplevde jeg Manpower som en trygg arbeidsgiver og viktig støttespiller.

 

Hvilke råd vil du gi dagens unge, på vei mot målet om drømmejobben?

-Jeg anbefaler alle å drive med en form for idrett under studietiden, fordi det tvinger deg til å lære deg å strukturere tiden din. Tenk også langsiktig når du skal i gang med jobbsøkingen; kan den aktuelle stillingen bidra til at du når målene dine i fremtiden, så kjør på! Det viktigste er å søke seg til rett bransje, da er det enklere å jobbe seg oppover og lykkes i fremtiden. Er du bevisst på valgene du tar får du større kontroll over egen arbeidshverdag!