Hvordan gjøre godt inntrykk på jobbintervju

Manpower gir deg tipsene som gjør at du vinner jobbintervjuet. Førsteinntrykk betyr mye!

1. Et godt førsteinntrykk
2. ”Dress to impress”
3. Vær konkret
4. Forbered deg
5. Ha orden i papirene dine

Det er alltid veldig spennende og nervepirrende å være i et jobbintervju. Men er du godt forberedt, vil det både hjelpe mot nervøsiteten og øke sjansene for at du får jobben. 

I møte med kunde/bedrift er det viktig å gjøre et godt førsteinntrykk. Et fast håndtrykk, øyekontakt og et smil kan utgjøre mye og skille deg fra dine konkurrenter 

Videre er det viktig å ha riktig dresskode. Det er ikke lett å vite hva man skal ha på seg på et intervju ettersom bedrifter har ulike miljøer. Noen er formelle og andre uformelle. Likevel er det bedre å kle seg mer pyntet enn mindre pyntet.

Et tips til begge kjønn er å unngå slitte jeans og heller velge mørk bukse/skjørt (ikke for kort) og skjorte/bluse. Da er du sikker. Man bør også unngå flekkete og krøllete klær. Lukt kan ha både positiv og negativ effekt på førsteinntrykket. Unngått å ta en røyk rett før intervjuet.  For mye parfyme er heller ikke bra og tyggegummi og snus er også et stort nei. Det kan du spytte ut før du går inn på intervjuet.

Når man er nervøs er det lett å bable i vei. For å unngå dette, la den som intervjuer føre samtalen. Svar gjerne kort og presist og vær konkret.

Videre er det et stort pluss om man har forberedt seg slik at man vet en del om stillingen og om firmaet. Det kan også være positivt å ha forberedt noen spørsmål enten om stillingen eller firmaet der man skal jobbe, da virker man interessert. Gå gjerne inn på nettsiden til firmaet for å få et godt innblikk.

Det er viktig å ha orden i papirene sine. Det kan være lurt å lage en mappe der du har alle papirer som attester, referanser, vitnemål og kursbeviser. Da er det lett å vise til hva man har gjort tidligere. Det kan føles trygt å ha dette foran seg så slipper man å huske alt utenat.

Kroppsspråket ditt betyr mye - kanskje mer enn du tror! På Manpowerbloggen kan du lese mer om hva ditt kroppsspråk sier, og hva man bør være bevisst på i en intervjusituasjon. Du kan også lese om hva du burde tenkte på når du blir kalt inn til andregangsintervju.