Manpower til topps i bærekraftsrangering

ManpowerGroup i Norge med selskapene Manpower, Experis, Jefferson Wells og Right Management, er blant de beste i bransjen på samfunnsansvar, ifølge den internasjonale bærekraftsrangeringen EcoVadis.

EcoVadis går hvert år gjennom bærekraftstiltakene til 75,000 bedrifter. I år når ManpowerGroup, som er Norges største selskap innen bemanning og rekruttering, for første gang platinumnivå. Det vil si at de er blant de én prosent av selskapene i bransjen som har best praksis innenfor samfunnsansvar. ManpowerGroup har tidligere nådd gullnivå, som plasserer dem blant de fem prosent beste selskapene.

Jordklode og hender

Selskapene vurderes på fire områder: miljø, rettferdige arbeidsforhold, etisk forretningspraksis og bærekraftige innkjøp. I 2020-rangeringen gjør ManpowerGroup det bedre på alle fire delområdene.

– Manpower er en stor arbeidsgiverne i Norge, noe som innebærer et stort ansvar. Derfor jobber vi systematisk med å ta større samfunnsansvar, gjennom å skape muligheter og bærekraftige jobber. Dette er en viktig bekreftelse på at arbeidet gir resultater, sier Sølvi Spilde Monsen, konserndirektør i Manpower Norge.

Jobb er nøkkelen
ManpowerGroup har valgt å fokusere sitt arbeid innen samfunnsansvar på områder som bidrar til et bærekraftig arbeidsmarked:

  1. Klar for jobb. ManpowerGroup hjelper unge ut i arbeidslivet, gir dem relevant erfaring og tilbyr utdanningsprogrammer som Manpower Academy og Experis Academy.
  2. Oppdatering av kompetanse. ManpowerGroup hjelper mennesker med å utvikle seg og bygge ferdigheter for det moderne arbeidslivet, slik at de kan holde seg sysselsatte og relevante gjennom hele arbeidslivet.
  3. Integrering og inkludering. ManpowerGroup jobber for likeverdige og inkluderende arbeidsplasser. Nøkkelen til integrering er å ha en jobb å gå til.

– Vårt mål er å hjelpe flest mulig mennesker ut i jobb – til å skaffe eget levebrød og utvikle seg. Meningsfulle og bærekraftige jobber forandrer folks liv, legger Monsen til.

ManpowerGroups arbeid for et bærekraftig arbeidsmarked har fått anerkjennelse både i Norge og internasjonalt. ManpowerGroup er rangert som et av verdens mest bærekraftige selskaper på Dow Jones Sustainability Index, og har blitt kåret til et av verdens mest etiske selskaper av Etisphere Institute tolv år på rad.