Hvordan håndtere jobbsøkerprosessen?

Å være i en jobbsøkerprosess kan være en krevende affære. Bruker du innledningsvis litt tid på å unnagjøre de viktige forberedelsene, sparer du deg selv for mye jobb i lengden.

Alt var ikke bedre før

For jobbsøkere er den teknologiske utviklingen en gavepakke.  Bruk de mulighetene internett gir deg, til å både søke og imponere arbeidsgivere på en ny måte.

Mange arbeidsgivere lyser ut ledige stillinger på hjemmesidene sine og i relevante nettforum, både på Facebook og LinkedIn. Vær til stede og følg med. Fordelene ved å søke jobber via internett er mange, og bør utnyttes dersom du ønsker å lande drømmejobben.

Samtidig som du lettere får tilgang på ledige stillinger, er også informasjonen potensielle arbeidsgivere kan finne om deg utvidet med internett. Vær bevisst hvilket inntrykk du gir på nett, slik at du en sjanse ikke glipper basert på noe du har skrevet eller postet på nett. Vær bevisst ditt eget fotavtrykk i sosiale medier.

Hastverk er lastverk

Et klassisk feiltrinn er å undervurdere viktigheten av tilpassede jobbsøknader. Skreddersy CV-en, og spesielt søknaden din, slik at du presenterer tidligere jobberfaring, ferdigheter og resultater på best mulig måte, med tanke på kravene til den aktuelle stillingen. Ønsker du å overbevise en potensiell arbeidsgiver er en målrettet søknad og CV den sikreste måten å sørge for at du blir innkalt til intervju.

Utformingen av individuelle søknader og CV-er tar tid, og krever at du legger ned en større innsats. Dette kan likevel være en avgjørende faktor for hvor godt, og raskt, du lykkes- og derfor en lur investering. Sørg også for å ta en ekstra språksjekk, så du unngår skrivefeil og dårlig grammatikk.

Intervjuforberedelser

Er du blitt innkalt til ditt første jobbintervju kan det være vanskelig å vite hva som venter. Ta intervjumuligheten på alvor og forbered deg godt i forkant.

Elmer G. Leterman sa; “Lykke er det som skjer når forberedelser møter muligheter”. Og når det gjelder en jobbjakt kunne han ikke hatt mer rett. For jo bedre forberedt du er, jo lettere er det både å holde nervene i sjakk når det virkelig gjelder og å svare tilfredsstillende på spørsmålene intervjuer stiller deg.

Nok en gang har internett gjort livet lettere for jobbsøkere. På nett er det enkelt å finne lister over vanlige intervjuspørsmål som du kan bruke til å forberede deg. Å gjennomføre et vellykket jobbintervju krever øvelse. Jo bedre forberedt du er, jo bedre er sjansene dine for å imponere.