Fikk drømmejobben - takker Manpower

Manpower har gitt Marius Fossum (26) muligheten til å teste ut forskjellige karriereretninger. Til høsten er han ferdig utdannet samfunnsøkonom, og har sikret seg drømmejobben.

– Jeg har vært heldig som har fått muligheten til å prøve litt av hvert i ung alder. Jeg har jobbet i alt fra barnehage, til Avinor, Tomra og Danske Bank. Alle disse mulighetene har jeg fått gjennom Manpower, sier Marius Fossum.

Marius Fossum

Marius er snart ferdig utdannet samfunnsøkonom fra NTNU. Til høsten starter han i fast stilling som konsulent i regnskapsavdelingen til BDO.  

– Jeg har egentlig aldri hatt en klar karriereplan, men jobbene jeg har fått gjennom Manpower har gjort meg mer bevisst på hvilken karriereretning jeg vil ta. Da jeg skulle søke fast jobb, visste jeg at jeg ønsket å jobbe tett med mennesker og kunder.  

Ønsket seg arbeidserfaring 
Da Marius var ferdig på videregående, så han etter en fleksibel jobb som kunne gi relevant arbeidserfaring før førstegangstjenesten stod for tur noen måneder senere. Marius kom over en Manpower-stilling hos Avinors kundesenter på Gardermoen. Stillingen innfridde alle krav.  

– Jobben hos Avinor passet meg perfekt. Jeg kunne jobbe så mye som jeg ville, samtidig som det var muligheter for å ta fri når jeg ønsket.    

Gjennom jobben hos Avinor erfarte Marius at han trivdes godt med å jobbe innenfor kundeservicesegmentet.  

– Jeg lærte meg hvordan jeg skulle opptre rundt mennesker i ulike situasjoner, noe som var veldig givende. Jeg tenkte at dette ønsker jeg å gjøre mer av. 

Høydepunktet i karrieren 
Marius flyttet til Trondheim høsten 2018 i forbindelse med studier, og i 2019 ble han ansatt som kunderådgiver på Danske Banks kundesenter, også dette gjennom Manpower.  

–  Da jeg først hadde fått en kontakt i Manpower, var det enkelt å finne nye muligheter. Jeg ble glad da jeg fikk jobben som kunderådgiver i Danske Bank, ettersom jeg allerede hadde erfart at dette var et fagfelt jeg likte, og som jeg ønsket å utvikle meg i. 

I Danske Bank opplevde Marius å få mye ansvar.  

– Jeg fikk delta i digitale kundemøter, og erfaringen hos Danske Bank var verdifull og nyttig.  

Marius fikk senere jobbtilbud som fast deltidsansatt hos Danske Bank.  

– Den stillingen hadde jeg antakeligvis ikke fått hadde det ikke vært for Manpower. Det er et av høydepunktene så langt i karrieren min. Det var en tydelig anerkjennelse, sier Marius begeistret.   

Anbefaler å teste ulikt arbeid 
Marius legger ikke skjul på at det krever planlegging og disiplin for å kombinere studier og deltidsjobb. Samtidig ser han på arbeidserfaringen som uvurderlig.  

– Det var viktig for meg å prioritere studiene, men samtidig er det jobben man skal livsnære seg av mesteparten av livet. Gjennom jobbene jeg har hatt har jeg fått erfaring i hvordan man skal tilpasse seg mennesker og team i profesjonell sammenheng, og hvordan man skal behandle kunder. Dette er erfaring man ikke får gjennom studiene.   

I studietiden har Marius vært nestleder i økonomiseksjonen til UKA. Arbeidserfaringen har kommet godt med, også i vervet.  

– Sammen med lederen hadde jeg personalansvar for 80 stykker. Jeg er sikker på at arbeidserfaringen jeg har fått gjennom Manpower var nyttig for vervet. Jeg er blitt god til å prate med kollegaer og eksterne, og jeg forstår hvordan man skal spille dem rundt seg gode.   

Hvilket karriereråd vil du gi andre studenter?  
– Vær nysgjerrig og prøv mye forskjellig! Du viser engasjement gjennom å ha jobb ved siden av studiene, det liker arbeidsgivere. Under studiene er det viktig å finne en arbeidsgiver som samarbeider og tilrettelegger fleksibilitet. Bruk tiden godt, og vær disiplinert. Du vil ikke angre på en arbeidserfaring, det er gøy å jobbe!

Les også:

Er du student på jakt etter erfaring? Manpower kan være første steg på veien mot drømmejobben
Fem tips til hvordan du kan få relevant jobb ved siden av studiene