Er du student på jakt etter erfaring? Manpower kan være første steg på veien mot drømmejobben

Amalie Rostad fullfører denne våren en master i ledelse og organisasjonspsykologi på BI. De siste to årene har hun jobbet deltid som rekrutteringsassistent hos Manpower. Hun har nettopp takket ja til en fast stilling som rekrutterer i Amsterdam og tror erfaringen fra Manpower var avgjørende for at hun fikk jobben.

- Jeg fikk tilbud om deltidsjobb i Manpower samme uke som jeg startet på masterstudiet for to år siden. Det kunne ikke klaffet bedre. Jeg fikk ansvar og tillitt fra start og det har vært veldig lærerikt, sier hun.

Amalie Rostad

Amalie hadde ingen erfaring fra rekruttering tidligere og synes det var gøy at Manpower satset på henne. Nå vet jeg at Manpower verdsetter evner, engasjement og motivasjon minst like mye som spesifikk erfaring, sier Amalie. 

-Fra før har jeg en bachelor i sports management og jeg har jobbet mye med mennesker gjennom idretten. Det tror jeg bidro til at Manpower ønsket å ansette meg, sier hun.

Mulig å kombinere jobb med studier
I Manpower har hun fått muligheten til å prøve mye forskjellig. Hun har først og fremst jobbet med rekruttering til bank og finans. Her har hun bistått med å intervjue kandidater, sjekket referanser og laget profiler. Hun innrømmer at det til tider har vært krevende å kombinere jobb med studier, men at det samtidig gir verdifull erfaring.

-Jeg har jobbet 40 prosent ved siden av studiene og fulltid hver sommer. Jeg blir mer effektiv når jeg har mye å gjøre. Evnen til å håndtere flere baller samtidig er en egenskap jeg tror mange arbeidsgivere etterspør, sier hun.

Bemanningsbyråer = døråpnere
Amalie mener flere burde benytte seg av bemanningsbyråer.

-Mulighetene du får i et bemanningsbyrå er undervurdert. Du får en fot innenfor bransjer og selskaper der nåløyet er trangt. Det kan være vanskelig å vite hva du vil bli som nyutdannet og da er bemanningsbyråer en fin døråpner. Du kan prøve mye forskjellig, uten å binde deg. Som student er det også fint å se teori i praksis, sier hun.

Hun legger til.

-Noen bemanningsbyråer er globale selskaper. Manpower er for eksempel til stede i over 75 land. Det er en anerkjent arbeidsgiver å ha på CV-en, sier hun.

Tre råd til andre studenter
Som rekrutteringsassistent deler hun gjerne tips til andre studenter på jakt etter erfaring.

-Det første du bør gjøre er å registrere CV-en din hos oss i Manpower. Vi sjekker alltid vår egen database først når vi får inn jobber. Husk å legge ved attester og referanser. Det er synd hvis gode kandidater faller gjennom fordi de mangler dokumentasjon. Dokumentasjon er særlig viktig hvis du vil jobbe i bank og finans. Der er kravene strenge, sier hun.

For det andre understreker Amalie at all erfaring teller og må med på CV-en.

-Ikke undervurder kommunikasjonsferdighetene du har fått gjennom yrker som servitør eller butikkmedarbeider. Mange tenker at denne typen erfaring ikke er relevant når de tar høyere utdanning. Men har du jobbet som servitør, så vet vi som rekrutterer at du sannsynligvis har vært i krevende situasjoner og håndtert utfordrende kunder. Det er viktig erfaring og må for all del med, sier hun.

Et siste råd fra Amalie er å være ærlig med rekrutteringsrådgivere.

-Har du gått gjennom en krevende livssituasjon eller har hull i CV-en så vær ærlig om det. Vi som jobber med rekruttering ønsker alltid det beste for kandidaten og har god erfaring med å tilrettelegge for mennesker på jobbjakt, sier hun.

Les mer: Usikker på hva du vil bli? Prøv ulike jobber gjennom Manpower