Ønsker du å prøve en ny karrierevei? Manpower hjelper deg i gang!

Hedda Ravnås jobbet flere år innen film- og tv-produksjon, men etter at hun fikk barn ønsket hun å prøve noe annet. Gjennom Manpower fikk hun hjelp til hvordan hun burde gå frem.

-Jeg hadde alltid en drøm om å jobbe med film og tv og dro til USA for å studere kommunikasjon. Da jeg kom tilbake til Norge fikk jeg jobb som produksjonsassistent under innspillingen av miniserien Tungtvannsaksjonen. Det ble starten på en karriere og jeg jobbet meg oppover, sier Hedda Ravnås.

Hedda fikk jobb via Manpower

Hedda trivdes godt i filmbransjen, men arbeidsdagene var lange og etter hvert vanskelig å kombinere med et liv som småbarnsmor. 

-Det er ikke uvanlig å jobbe opptil 12 timer på et filmsett. Det er vanskelig å forene med et småbarnsliv. Det gjør det heller ikke lettere at samboeren min jobber i samme bransje. Som nybakte foreldre trengte vi også mer plass og bestemte oss for å flytte ut av Oslo. Da trengte jeg ny jobb og tok kontakt med Manpower, sier hun.

Rådgivning og coaching
Manpower tok raskt kontakt med Hedda og hun ble kalt inn til intervju.

-Manpower hjalp meg med å selge meg selv. De så fort hvilke kvaliteter jeg hadde og hvordan jeg skulle få frem dette i møte med nye arbeidsgivere. De kan snakke for deg på en måte du ikke kan snakke selv. Det ga meg selvtillit i tillegg til at jeg fikk coaching, sier hun.  

Ikke lenge etterpå fikk Hedda tilbud om jobb i Kongsberg Ferrotech. Et selskap som blant annet utvikler undervannsroboter. 

-Jeg kunne enkelt overføre kompetansen min fra filmbransjen til industrien. Selv om bransjene er ulike, er arbeidsprosessene de samme. Nå jobber jeg med å samkjøre prosjekter i tillegg til regnskap og media, sier hun.

Les mer: Hvordan planlegge neste steg i karrieren.

Fikk tilbud om fast jobb
Etter seks måneder valgte Kongsberg Ferrotech å gi Hedda tilbud om fast jobb.

-Jeg følte meg hjemme fra første dag og ble veldig glad da jeg ble tilbudt fast jobb i juni. Jeg satte også pris på oppfølgingen jeg fikk fra Manpower underveis. De fulgte meg opp fra start til slutt. Jeg vil anbefale alle som vurderer et karrierebytte om å ta kontakt med et bemanningsbyrå, sier hun. 

Jobbekspertens fem tips til deg som ønsker å prøve en ny karrierevei

Gry Holm Lindtvedt jobber som konsulent i Manpower Kongsberg. Hun tror mange vurderer å bytte karrierevei, men at de ikke er klar over mulighetene som finnes i et bemanningsbyrå.

-Bemanningsbyråer som Manpower har et stort nettverk rundt om i Norge og kjenner mange bransjer. Vi har god erfaring med å se hvordan kompetansen din kan overføres fra en bransje til en annen. Jobben din er en stor del av livet ditt. Du bør derfor bruke tiden på noe du liker, sier hun.

For de som vurderer en ny karrierevei deler Gry gjerne sine fem beste tips.

  1. Registrer deg på Manpower.no
  2. All kompetanse og erfaring teller. Tenk nøye gjennom hvilke jobber og ansvar du har hatt. Ofte glemmer mange å nevne frivillig arbeid eller annen verdifull erfaring.
  3. Tør å tenke utenfor komfortsonen din. Et bemanningsbyrå vil kunne tilby deg ulike stillinger i forskjellige sektorer. Kanskje er drømmejobben innenfor et felt du ikke visste eksisterte?
  4. Gå på alle intervjuer- det gir god trening. Hvis det er lenge siden du har vært i jobbsøkerprosesser bør du ta alle muligheter du får. Da er du bedre forberedt den dagen du finner en jobb du virkelig har lyst på. Dessuten vil du få løpende oppfølging og muligheten til å forbedre deg.
  5. Del så mye som mulig med Manpowers konsulenter. I tillegg til å tenke nøye gjennom de tilbudene du får, er det viktig at du også deler hva du tenker med oss. Våre konsulenter har hjulpet utallige mennesker ut i jobb og har god erfaring med å utnytte ditt fulle potensial.

Se våre ledige jobb er.