Usikker på hva du vil bli? Prøv ulike jobber gjennom Manpower

Joachim Nyhoff er utdannet lønnsmedarbeider og har over ti års erfaring fra kontor og administrasjon. Ifølge ham tilbyr bemanningsselskaper som Manpower en helt unik mulighet til å finne ut hvilke arbeidsoppgaver som passer deg best.

Joachim mener det beste med et bemanningsbyrå er at de gir deg muligheten til å få mye forskjellig erfaring på kort tid. Derfor har han i løpet av sin karriere valgt korte engasjement for å kunne teste ut mest mulig.

Joachim jobber for Manpower

- Fordelen med vikariater, både korte og lange, er at de gir deg verdifull erfaring innenfor flere felt. Du blir mer bevisst på hva du vil og får økt trygghet i nye roller når du vet hvor mye ansvar du er komfortabel med. Det har vært helt perfekt for min del, sier han.

For Joachim er det også betryggende å vite at han har gode støttespillere i ryggen. Den støtten får han hos Manpower.
 
-Når du er utleid fra Manpower kan du være trygg på at du alltid har noen som vil deg vel og som støtter deg ved behov. Det føles godt og gjør at du kan senke skuldrene, sier han.

Følte seg sett og hørt
Joachim fikk raskt tillitt til Manpowers rådgivere og opplevde prosessen som både behagelig og profesjonell. Han ble kalt inn til intervju og ikke lenge etterpå fikk han tilbud om ny jobb.

- Jeg ble tatt godt imot av Manpowers rådgivere. De var profesjonelle og hyggelige i tillegg til at de ser og lytter til dine behov. Først ba de meg oppdatere CV, deretter kartla de hvilke ønsker jeg hadde og hvilke jobber som kunne passe for meg. Det var en behagelig prosess uten tøffe spørsmål. Etter et kort engasjement som prisjeger, fikk jeg tilbud om et vikariat på ett år, sier han.  

Bemanningsbyråer har et ufortjent dårlig rykte
Joachim mener bemanningsbransjen har fått et ufortjent dårlig rykte. Hans erfaring er at bransjen først og fremst ønsker å hjelpe. 

- Bemanningsbransjen har gitt meg verdifull arbeidserfaring og gode råd. Jeg har fått flere muligheter og gode rådgivere som er lyttende, støttende og som bryr seg. De gjør alt for at jeg skal lykkes, sier han.

Tok trucklappen under pandemien

Joachim liker å være aktiv og er glad i både padling og ski. Da pandemien stengte ned samfunnet fant han raskt ut at hjemmekontor ikke var noe for ham. Han meldte seg derfor på et truckførerkurs.
 
- Hjemmekontor var ikke min greie. Jeg bestemte meg derfor for å ta trucklappen. Netthandelen økte jo betraktelig under korona, så behovet var stort for folk som kunne jobbe med logistikk. I løpet av pandemien jobbet jeg i to forskjellige varehus. Det var gøy, sier han.

Ambassadør for Manpower
Da pandemien endelig var over gikk Joachim tilbake til en kontorjobb. Han liker å se på seg selv som en potet, en som kan brukes til alt.

- Jeg trives best med en arbeidshverdag der oppgavene er varierte og hvor du ikke må sitte stille foran en skjerm hele tiden. En jobb i kontor og administrasjon passer meg derfor utmerket. Dagene er alltid varierte og oppdragene utfordrende. Foreløpig har jeg et engasjement på ett år. Jeg vet at dette engasjementet kan være en døråpner til drømmejobben. I mellomtiden vil jeg kalle meg selv en stolt ambassadør for Manpower, sier han.

Les mer: Slik får du jobb med Manpower