Fra reiseliv til finans: – Glad jeg turte å ta sjansen på noe nytt

Karoline Engh gikk fra bookingkonsulent i hotellbransjen til administrasjonskonsulent i KanFinans. – Jeg er veldig glad for at jeg kontaktet Manpower og havnet der jeg er i dag, sier hun.

Da pandemien traff reiselivsnæringen, ble Karoline Engh permittert fra stillingen hun hadde som bookingkonsulent. Med en bachelorgrad i reiseliv og relasjonsledelse og nær ti års erfaring fra bransjen, sto hun plutselig på bar bakke. Karoline tok da valget om å registrere seg som jobbsøker hos Manpower.

Jente smiler Manpower

– Det å bli permittert omtrent over natten og plutselig havne i en sårbar situasjon med en usikker fremtid, gjorde at jeg raskt måtte kartlegge hvilke andre muligheter som fantes ute på jobbmarkedet. Uten Manpower hadde jeg nok ikke peilet meg inn på finansbransjen, sier hun.

Spennende bransjebytte
Karoline er i dag administrasjonskonsulent i KanFinans, som er kursleverandør til finansnæringens autorisasjonsordninger, FinAut. Manpower er medlem av FinAut som første selskap utenfor finansbransjen.

Etter en periode som midlertidig ansatt har Karoline nå fått tilbud om fast stilling i selskapet.

– Manpower betydde mye for meg i overgangen til en helt ny bransje. Jeg fikk god hjelp av et nettverk av dyktige rådgivere som fikk ballen til å rulle fort. I tillegg hadde jeg en dedikert rådgiver som var der for meg og fulgte meg opp i hele onboarding-prosessen i ny jobb, sier hun.

Karoline forteller at hun har lært svært mye på kort tid i den nye jobben.

– Overgangen fra reiseliv til finans har vært spennende og utfordrende på samme tid. Jeg har tilegnet meg ny faglig innsikt og hatt en bratt læringskurve, med god hjelp fra dyktige kollegaer og rådgivere.

Utvider horisonten for jobbsøkere
– Jeg valgte Manpower fordi de har et omfattende nettverk og kunder i mange ulike bransjer. Dette tror jeg var en stor fordel for meg som jobbsøker fra en såpass utsatt bransje som reiseliv, forteller hun.

For Karoline ble det viktig å ta aktivt grep om jobbsøkerprosessen da hun ble permittert.

– Det føltes riktig for meg å bruke tiden til å utvikle kompetansen min. Jeg tok flere nettkurs og satte meg selv i arbeid med å finne en ny jobb raskt. Jeg tror det er viktig å legge opp dagene effektivt når man går fra å ha en rutinepreget jobbhverdag til å plutselig stå der uten noe som helst.

Karoline vil gi følgende råd til andre i lignende situasjon:

– Registrer deg hos en rekrutterer og tør å ta sjansen på noe nytt. Manpower gjorde at jeg fikk øynene opp for en bransje som jeg ellers ikke hadde tenkt var aktuell for meg. De pekte på hvordan min kompetanse kunne tilføre verdi på et helt nytt sted, og åpnet dørene for meg. Selv om et slikt bytte kan være skummelt i starten, får man uvurderlig støtte hele veien, avslutter hun.