Hvordan vet man at man mistrives på jobben?

Å trives på jobb er grunnleggende for å ha det bra, både i og utenfor arbeidstiden. Men hvordan vet man om det virkelig er jobben man mistrives med?

Vi lister fem tegn på at ting ikke er helt som de skal på jobb, og hva du kan gjøre for å bli en mer fornøyd med jobbsituasjonen din.

Dame ser ut over by

1. Du blir ikke tatt på alvor

Du føler deg ikke ettertraktet eller sett, og mange av ideene du foreslår blir ikke tatt på alvor. Som ansatt ønsker man å føle at man kan bidra og påvirke, da det påvirker din utvikling. Men hvis du føler motsatt trenger du enten å gjøre noe med det på din arbeidsplass eller pusse på CV-en og søknadsbrev og søke etter en ny jobb.

2. Du føler deg ikke verdsatt

Du vil selvfølgelig at innsatsen du gjør skal bli satt pris på av arbeidsgiver og kollegaer. Verdsettelse kommer i flere former, alt fra oppmuntrende ord til lønnsøkning. Fortell kollegaene dine at du savner feedback på det du gjør, foreslå feedback-møter og kjenn etter om ting forbedres over ti. Glem aldri din egen verdi!

3. Du er ikke stolt over egne prestasjoner

Det er viktig å være stolt over egen jobb, arbeidsgiver og prestasjoner. God bedriftskultur er ikke å kimse av. Kjenner du deg malplassert og identifiserer du deg ikke med selskapets verdier? Da er det kanskje på tide å ta i et tak. Pass på at du utgår fra deg selv; hva er viktig for deg og hva brenner du for? Hvis du ikke trives med det du driver med, eller hva selskapet du jobber for formidler – begynn å let etter det hjertet ditt slår litt ekstra for!

Dypdykk: Redd for å slutte i jobben, selv om du ikke trives?

4. Du klaffer ikke med kollegaene dine

Samarbeid spiller en viktig rolle innenfor mange yrker. Hvis du ikke trives blant kollegaene dine blir møter og samarbeid vanskeligere å gjennomføre. Kanskje er det slik at du ikke har anstrengt deg nok? Visse bruker litt lengre tid på den sosiale biten, pass derfor på å gi alle kollegaer en sjanse. Men føler du fortsatt etter en stund at du ikke klaffer med kollegaene og mistrives på grunn av dette er det kanskje en idé å søke etter noe nytt. Det er ingen grunn til at man ikke skal føle seg vel sosialt på jobb.

5. Du klager ofte på jobben

Man kanskje ikke gleder seg til å gå på jobb hver eneste dag. Men dersom hver morgen føles tung er det kanskje lurt å tenke seg etter. Dine nære og kjære får oftere høre negative enn positive ting om jobben din. Kanskje er det slik at du har alt for mye å gjøre, noe som påvirker humøret ditt. Gi deg selv tiden til å reflektere. Er det kun noe midlertidig eller er det noe som ikke går over? Kanskje er det slik at du ikke trives med en kollega som du må samarbeide mye med, eller at arbeidsoppgavene er lite motiverende. Da kan det være at du har vært der du er for lenge eller så har du forandret deg og trenger noe nytt der du kan utvikles mer.

Er du klar for å fortsette jobbjakten? Se våre ledige stillinger i ditt lokalområde

Kilde: Manpower Sverige