Bli en bedre kollega

Det sosiale arbeidsmiljøet er alfa og omega for trivselen din på jobb. Vi har tipsene som gjør deg til en bedre kollega.

Selv om du er på jobb for å jobbe, vil arbeidsdagene dine bli mye hyggeligere hvis du liker kollegene dine. Det er også avgjørende at kollegene dine liker deg. Det betyr ikke at du må være utadvendt hele tiden, men det betyr at du må gjøre en innsats for å bli kjent med menneskene du jobber med.

Smilende mann skriver på tavle

Vi har noen tips til hvordan du kan bygge gode relasjoner til kollegene dine på jobb. Selv om mange av disse tipsene sier seg selv er det fort gjort å glemme i en hektisk arbeidshverdag.

  1. Vær hyggelig og blid! Det gir deg god utstråling.
  2. Selv om du ikke er leder eller sjef, kan du fortsatt gi kollegene dine oppmuntringer og positive tilbakemeldinger på jobben de gjør. Ros, del æren for godt arbeid og unn andre suksess. Du får tilbake det du gir!
  3. Vær ansvarlig! Du må gjennomføre hvis du sier at du skal gjøre noe. Det er viktig for å vise at du behersker god selvledelse. Da vil kollegene dine oppfatte deg som forutsigbar og pålitelig. Hvis du mot formodning ikke klarer å fullføre en oppgave, må du sørge for å si fra i god tid til de som blir påvirket. Husk også at det er ingen skam i å spørre om hjelp og veiledning om du er usikker.
  4. Vær inkluderende! Hvis du er inkluderende vil du bli inkludert selv. Hvis du merker at en kollega faller utenfor, pass litt ekstra på. Det koster svært lite å invitere noen til lunsjbordet eller innlede en liten samtale ved kaffemaskinen.
  5. Gjør ditt beste! Hvis du står på og drar din del av lasset, vil kollegene dine bli takknemlige. Det vil også gjøre de mer tilbøyelige til å hjelpe deg når du trenger det.
  6. Ta hensyn! Hvis du deler et kontor med en eller flere så bør du ta hensyn ut fra deres behov. For eksempel, noen må ha fullstendig stillhet når de jobber mens andre liker å ha på musikk i bakgrunnen.
  7. Ha en god holdning! Selv om det kan være vanskelig noen ganger, la være å klage. Ingen liker å jobbe med noen som er konstant negativ og som klager.
  8. Vis forståelse for at folk er forskjellige! Fokuser på de positive egenskapene til kollegene dine, ikke de negative. Selv om du ikke må være bestevenn med alle, må du oppføre deg profesjonelt.
  9. Ikke la deg friste av kontorsladder. Du vil ikke få ryktet på deg som sladrehank.
  10. Kommuniser! Kollegene dine er ikke tankelesere, så sørg for at du snakker med dem og din leder regelmessig.

Husk at hvordan du oppfattes kan ha mye å si for karrieren din. Hvis du er godt likt på arbeidsplassen, er det mer sannsynlig at du blir bedt om å komme med din mening eller blir tatt med i beslutningsprosesser.

Kilde: Workitdaily