Fem tips til hvordan du kan få relevant jobb ved siden av studiene

Frida Thomassen studerer markedsføring, innovasjon og ledelse på NTNU i Ålesund. Gjennom Manpower fikk hun deltidsjobb i Sparebank1 SMN. Her deler hun sine fem tips til hvordan du bør gå frem for å få relevant jobb.

-Jeg fikk først kjennskap til Manpower gjennom tanten min som jobber der. Hun oppfordret meg til å ta kontakt og sommeren 2020 hjalp Manpower meg med å få sommerjobb i en jernhandel. Derfor husket jeg på Manpower da jeg ble student, sier Frida.

Frida Thomassen, deltidsjobb gjennom Manpower

Frida har bakgrunn fra Forsvaret. Etter endt førstegangstjeneste jobbet hun ett år som sikkerhetsassistent på Sessvollmoen. Hun og kjæresten bestemte seg deretter for å flytte til Ålesund for å studere.

- Noe av det første jeg gjorde da jeg kom til Ålesund var å ta kontakt med Manpower. Som student er du helt avhengig av å ha en deltidsjobb. Trangt studielån er selvsagt en viktig årsak, men jobb ved siden av studiene kan også gi deg relevant arbeidserfaring. Gjennom Manpower fikk jeg jobb i Sparebank1 SMN. Jobben kan helt fint kombineres med studiene, sier hun.

Verdifull erfaring
I Sparebank1 SMN jobber Frida med både bedrifts- og privatkunder. Hun mener jobben er midt i blinken for studiet på NTNU.

-Jeg har fått bedre forståelse for salg og markedsføring og lært at alle kunder er ulike. Noen er opptatt av lav rente, andre av bankens samfunnsansvar. I bedriftsmarkedet må finansieringen ofte tilpasses hvert segment. Denne forståelse er umulig å få kun gjennom studiet, sier hun.

Frida legger til at hun også har lært mye om markedsføring gjennom LinkedIn.   

-LinkedIn er for mange studenter kanskje en ukjent plattform. Men jeg har lært mye om hvordan bedrifter kommuniserer. LinkedIn er dessuten en ypperlig plass for deg som søker jobb, sier hun.

Les mer: Slik balanserer du du jobb og studier

Flere burde se muligheten med et bemanningsbyrå
Ifølge Frida kan det være krevende å være student i dag. Samtidig mener hun det er viktig å bruke de muligheten som finnes. 

-Jeg opplever at mange ikke er klar over fordelene ved et bemanningsbyrå. Kanskje vet de ikke om muligheten og velger heller å jobbe i butikk. Det er synd, for når du først er i systemet til Manpower er det kjempesmart. Da kan du bygge CV og nettverk i rekordfart, sier hun.    

Tilbud om plass på Manpowers talentprogram
Manpower har et eget talentprogram for kandidater de mener utmerker seg. Programmet heter MyPath og tilbyr kandidatene en karriereveileder som gir dem råd om karriereutvikling. Dette gjøres i samarbeid mellom Manpower og Sparebank1 SMN. Frida og tre andre Manpower-ansatte har fått tilbud om å delta i programmet.

-Det føles godt å få anerkjennelse for tiden jeg har investert. Det viser også at du helt fint kan gjøre en god jobb ved siden av studiene, sier hun.

Når programmet er over, får hun en attest som Sparebank1 SMN og Manpower utarbeider sammen.

-Attesten inneholder en vurdering av mine kvalifikasjoner og har også en referanseliste som jeg kan bruke når jeg skal søke jobb senere. Det er verdifullt å ha, sier hun.

Fem råd til studenter på jobbjakt
Frida deler gjerne sine råd til andre studenter som ønsker relevant jobb ved siden av studiene:

  1. Ta kontakt med et bemanningsbyrå
  2. Søk på alle stillinger og gå på intervju. Det gir god trening.
  3. Hvis du ser en stilling du liker, kan det være lurt å vise interesse til kontaktpersonen for stillingen. Ring de gjerne om du har spørsmål eller legg de til på LinkedIn.
  4. Ta kontakt med bedrifter du ønsker å jobbe for og send åpen søknad.
  5. Hvis du kommer på intervju. Les deg godt opp på bedriften i forkant, inkludert de som jobber der.

Se våre ledige jobber her.