Du kan fortsatt søke sommerjobb!

Fristen for å søke på sommerjobber går snart ut, men det er fortsatt ikke for sent å tenke på sommerjobb selv om vi er i mai.

Hvis du ønsker å skaffe deg en sommerjobb bør du komme i gang med søkingen veldig snart. Vi bistår mange store og små selskaper med sommerbemanningen.

Smilende dame på gulvet med pc

Mange sommerjobber har allerede blitt besatt, men det er fortsatt flere relevante og gode muligheter.

Les mer: Se våre ledige sommerjobber her

Kamp om de beste jobbene
Selv om mange av de mest populære sommerjobbene kanskje allerede er besatt, er det fortsatt stor mulighet for å få en sommerjobb som kan gi deg verdifull arbeidserfaring.

Mange av sommerjobbene kan gi studenter praktisk erfaring innenfor feltet de allerede studerer, samtidig som de fungerer som en døråpner for videre karriere. 

Les mer: Hvordan skrive CV

Det er ingen grunn til å miste motet hvis du ikke kommer gjennom de trangeste nåløyene. Ikke gi opp! De færreste får drømmejobben med en gang. Det gjelder både sommerjobber i studietiden og når du skal ut i arbeidslivet etter studiene. Tenk langsiktig og bygg erfaring på veien mot målet. Får du ikke jobben du hadde håpet på, så søk aktivt etter andre sommerjobber som kan gi relevant erfaring.

Timing er viktig. De store selskapene planlegger i god tid og mange sommerjobber starter allerede rett etter eksamensperioden i juni, og du bør være villig til å jobbe helt frem til studiene starter igjen i august.

Erfaring er gull verdt
Uansett om du får en relevant fagrelatert jobb eller ikke, vil du få mer nytte av erfaringene du gjør enn pengene du tjener i løpet av sommeren. Sommerjobber og deltidsjobber er din første mulighet i arbeidslivet. Den må du gripe med begge hender. Dersom du ikke får en relevant sommerjobb, så tenk alltid at du skal gjøre en så god jobb som mulig, uansett hvilke oppgaver du jobber med. Du lærer veldig mye bare av det å jobbe og forholde deg til kollegaer og ledere. Lytt til andre, og ta til deg læring og kunnskap fra de mer erfarne arbeidstakerne rundt deg.

Finn din egen karrierevei
Det finnes likevel flere veier til mål. Ikke alle passer til de mest profilerte karriereløpene, og bedrifter trenger mangfold. Vi må bli flinkere til å se hva som bor i hver enkelt av oss. Vi passer til forskjellige oppgaver, og får energi og motivasjon av ulike ting. I dagens arbeidsmarked, med mye press og høye forventinger, kan det være lett å glemme.

Husk at det er helt ok å spørre om hjelp.

Andre kan hjelpe deg med å stake ut en vei som møter dine evner og egenskaper på en god måte, og som gir deg motivasjon til å utvikle deg kontinuerlig. En sommerjobb kan være et viktig steg på veien til å gi deg mer selvinnsikt og erfaringer som kan bli gull verdt senere i arbeidslivet.

Vær fleksibel
Det er lettere å få sommerjobb om du er tilgjengelig fra juni til august. Det er ikke lurt å be om 3 uker ferie i juli for eksempel, da det ofte er da behovet er størst for arbeidsgiveren.

Lykke til!

Registrer deg hos Manpower og søk sommerjobb i dag!