Fra barnehageassistent til renovatør: – Manpower skaffet meg drømmejobben

Terese Engelsen (29) drømte om å kjøre lastebil fra barnsben av, men endte opp i et helt annet yrke. Med Manpower på laget kom hun seg over i en jobb som gir henne mestringsfølelse hver dag.

Jeg må faktisk opp klokken 04, men det er det verdt! Jeg har det så gøy på jobb, og føler at jeg har hele dagen foran meg når arbeidsdagen er ferdig, forteller Terese Engelsen opprømt. For bare noen uker siden kom den etterlengtede beskjeden. Renovasjonsselskapet NordRen, som Terese ble satt i kontakt med av Manpower, tilbød henne fast stilling som renovatør.

Arbeid er livet Terese

Lenge trodde Terese at hun måtte legge bort lastebildrømmen, selv om hun hadde en sterk følelse av at hun hørte hjemme i transportbransjen. Å forlate jobben i barnehagen virket som et urealistisk prosjekt, spesielt med to små barn. Terese gikk gjennom stillingsannonse etter stillingsannonse, men var ikke kvalifisert for noen av dem. Hun hadde hverken lastebillappen eller lignende erfaring på CVen.

– Alt falt på plass
Det Terese hadde, var et tydelig ønske om hva hun ville. Så da hun kom over en mulighet fra Manpower, som søkte kandidater til utdanningsprogrammet Manpower Academy Transport, fyrte hun avgårde en søknad.

Gleden var stor da Manpower ga henne en plass i programmet. Dette innebar jobb som hjelpemann på renovasjonsbil for NordRen, parallelt med et betalt løp for å ta lastebillappen.

Jeg hadde søkt på egenhånd i flere år uten hell. Da jeg fikk ja fra Manpower, følte jeg at alt falt på plass. Ikke bare fikk jeg prøve meg i en jobb som var mye mer meg; jeg fikk oppfylt drømmen om lastebillappen, som jeg har hatt så lenge jeg kan huske, sier Terese.

For Manpower var det aldri noen tvil om at de ville gi Terese sjanse. De var trygge på at holdningen og læringsviljen hennes ville tilføre stor verdi også i andre bransjer. Hun er én av 10 538 som Manpower har hjulpet inn i ny bransje det siste året.

– Vi så på Tereses erfaring fra barnehage som en klar styrke. Det viser at man er vant til en fysisk hverdag, holde oversikt og ta ansvar i arbeidshverdagen; egenskaper som er overførbare til en rekke jobber. Terese viste oss at hun mestret dette allerede i første intervjuet hos oss, sier Lene Berg, Tereses konsulent i Manpower.

Mestringsfølelse i hverdagen
Terese har nå ansvar for egen renovasjonsbil hos NordRen, og starter på jobb klokken seks sammen med hjelpemannen på ruta. På en typisk arbeidsdag tømmer de mellom 400-500 søppelbøtter. Terese støter på mange utfordringer underveis i ruta når den store bilen skal inn på små veier.

– Ofte ser det nesten ikke ut som om bilen skal få plass, og jeg må virkelig over i problemløsningsmodus. Men det er så gøy hver gang jeg får det til. I tillegg er det noe tilfredsstillende ved å se på 10 tonn med søppel bak i bilen og tenke: det har jeg dratt i dag! Jeg får skikkelig mestringsfølelse hver eneste dag på jobb, forteller hun.

Åpner dører til noe nytt
Terese har hatt samme kontaktperson i Manpower hele veien, og forteller at hun har opplevd støtten som ubetinget.

– Jeg har blitt så godt fulgt opp av Manpower, og føler meg virkelig sett. Enten det har vært noe i forbindelse med jobben eller kjøreskolen, så har jeg kunnet ta kontakt når som helst. Til og med nå som jeg har fått fast jobb hos NordRen, har jeg fått beskjed om at det bare er å ringe.

  Du har gjort en helomvending i karrieren din. Hva har Manpower betydd på veien?

– Det er de som har gitt meg muligheten. Hadde det ikke vært for dem, hadde jeg kanskje fortsatt sittet og sett på stillingsannonser. Manpower har vært en døråpner for meg inn i en helt ny bransje, og på mange måter et helt nytt liv.