Yakob fikk drømmejobben gjennom Manpower.

Yakob Gebremikael kom til Norge fra Eritrea i 2010. Han fikk fagbrev, lærte norsk og fikk jobb hos Ulefos Esco i Kongsberg.

– Jeg trives kjempegodt hos Esco! Det er en slik jobb jeg har drømt om, sier Yakob Gebremikael. Yakob kom til Norge fra Eritrea i 2010, og begynte på grunnskoleutdanningen for voksne. Han hadde erfaring som sveiser. I tillegg til å lære norsk ønsket han å ta fagbrev for å kvalifisere til å jobbe som CNC-operatør.

smilende mann

– Etter at jeg var ferdig med fagbrevet, ringte kontaktpersonen min i Manpower meg og sa at hun hadde funnet stillingen hos Ulefos Esco. Jeg takket ja med en gang. Jeg er veldig fornøyd med hjelpen jeg har fått hos Manpower i Kongsberg.

Hadde et mål
Yakob kom først i kontakt med Manpower da han fremdeles gikk på skole. Da var han på utkikk etter en sommerjobb eller deltidsjobb. Han kom over en stilling som CNC-operatør, og registrerte seg på nettsidene til Manpower.

– Kort tid etter tok Kristin Henriksen i Manpower kontakt. Jeg fikk jobbe litt hos Kongsberg Automotive om ettermiddagene, etter skolen. Siden har jeg hatt kontakt med Kristin, sier Yakob.

Da fagbrevet var i boks, kom han raskt ut i relevant jobb. Han forteller at tålmodighet og innsats har vært viktig de siste årene.

– For å få jobb i Norge er det veldig viktig å ha utdannelse. Jeg måtte være tålmodig og klare meg med lav inntekt i årene jeg gikk på skole. Men jeg hadde et mål jeg skulle nå. Og da jeg var ferdig utdannet kom jobben fort, sier Yakob, og legger til:

– Jeg er veldig stolt av jobben jeg gjør, og at jeg får gode tilbakemeldinger.