Wan Hin Hui fikk fart på karrieren gjennom Manpower

Manpower satte fart på karrieren til Wan Hin Hui (26). – Denne erfaringen åpner mange dører for meg fremover.

Som nyutdannet med master i finansiell økonomi fra Handelshøyskolen BI hadde Wan Hin Hui (26) vært på mellom 15 og 20 jobbintervjuer uten hell. Arbeidsgiverne etterspurte relevant arbeidserfaring som han ikke hadde. Da broren tipset om å prøve Manpower, skjøt karrieren fart.

Wan hin Manpower

– Manpower var svært effektive. De var flinke til å analysere hva som var interessant for meg, og jeg fikk velge mellom to spennende stillinger i DNB. Hvitvaskingsavdelingen var mest interessant.

Etter bare tre måneder i DNB fikk Wan mer ansvar. I dag er han fagansvarlig for teamet sitt. Det innebærer å sikre at DNB ivaretar lovkravene til hvitvaskingsloven og etterlever kravene fra finanstilsynet, implementere og effektivisere rutiner og prosesser, opplæring av nye ansatte, og rapportering til styringsgruppen. Han bistår i vanskelige caser.

– Jeg er utrolig glad for å få muligheten til å vise hva jeg er god for.

Tør å vis deg frem
26-åringen har funnet seg godt til rette i rollen som fagansvarlig, og tror han vet hvorfor han fikk tilbud om en høyere stilling.

– Jeg turte å være proaktiv, engasjert i teammøter og utfordre etablerte tenkemåter og prosesser. Det tror jeg lederne la merke til. Får man en slik sjanse må man kaste seg i ut det og vise hva man kan. Jeg mener det er viktig å trå utenfor sin egen komfortsone. Det er lettere å vise kunnskapen sin i en arbeidssituasjon enn i et intervju.

Wan husker godt da han som helt fersk måtte rapportere til styringsgruppen.

– Jeg følte jeg var på dypt vann. Rundt bordet satt de store gutta i DNB. Jeg måtte prøve å holde hodet kaldt og ikke si noe dumt, ler han.

Flere åpne dører
Wan har et klart råd til andre nyutdannede.

– Har du ikke fått jobb enda, så prøv bemanningsbyråer som Manpower. Det gir deg arbeidserfaringen du ikke hadde som nyutdannet. Fordi du har muligheten til å bytte prosjekt underveis, kan du prøve forskjellige stillinger og få ulike erfaringer. Da lander du lettere på det du virkelig har lyst til å jobbe med. Jeg har fått mersmak på å lede team og prosjekter.

– Denne erfaringen åpner mange dører for meg fremover.