Manpower hjalp Nina med å finne ny jobb

Uten et etablert nettverk kan det være utfordrende å finne seg jobb i en ny by. Nina Haavardsholm fikk jobb og utvidet nettverk gjennom Manpower.

– Jeg har møtt mange nye mennesker og får stadig nye utfordringer, sier Nina Haavardsholm. Nina kom i kontakt med Manpower første gang som nyutdannet i 1998. Etter mange år i Stavanger flyttet hun i 2009 hjem til familien i Haugesund. I en mindre by med lenger mellom jobbene ble Manpower en god inngang til arbeidsmarkedet.

kvinne smiler

– Jeg hadde hverken nettverk eller referanser i byen jeg flyttet til. Uten Manpower hadde jeg ikke fått jobb da jeg flyttet hjem. Ved å jobbe i forskjellige prosjekter gjennom Manpower har jeg fått et helt annet nettverk igjen, sier Nina.

I dag er Nina prosjektkoordinator for Norsk Hydros prestisjeprosjekt Karmøy Technology Pilot, hvor mer enn tusen ansatte er involvert i å bygge energieffektive og miljøvennlige smelteovner.

– Her er det mange i sving som skal ha kursing og være på rett sted til rett tid. Jeg kjeder meg fort dersom arbeidet blir stakkato og dagene blir for like. I prosjekter kan det bli litt armer og bein, men dagene flyr og du får hele tiden nye utfordringer, sier Nina.

Følger interessen
I løpet av karrieren har Nina jobbet med prosjekter for blant annet Baker Hughes, Solar Norge, ABB og nå Norsk Hydro. Prosjektene har gitt fleksibilitet og mulighet til å velge oppgaver etter interesse.

– Når man jobber i prosjekter lærer man hvilke oppgaver man trives med. På tross av økonomiutdannelse gir ikke regnskapsarbeid meg noe. Det må være litt mer fart. Jeg er i mitt ess når jeg jobber med personalansvar og koordinerer store prosjekter, sier Nina.

Nå er prosjektet hos Norsk Hydro Aluminium i sluttfasen, og Nina ser frem til neste prosjekt.

– Mot slutten av en kontrakt kan man tenke at nå vil jeg finne meg en fast stilling, men så kommer det et nytt og spennende prosjekt. Og så har jeg god kontakt med Laila Haukås i Manpower Haugesund. Hun følger meg opp selv om jeg er ganske rutinert, sier Nina, og legger til:

– Etter hvert har jeg fått mye mer is i magen når det gjelder å vente på de riktige prosjektene. Jeg vet hva jeg er god for og hvilke oppgaver jeg trives med. Man får en helt annen selvtillit når man passerer de magiske førti, ler hun.