Manpower satte fart på karrieren

Mangel på relevant erfaring er et hinder for mange som skal inn i arbeidslivet. Da Elin Helgesen Juvkam (25) først fikk sjansen, skjøt karrieren fart. – Det er gull verdt å få en slik start på arbeidslivet.

Med en bachelorgrad i regnskap fra Universitetet i Stavanger flyttet Elin Helgesen Juvkam (25) til Oslo og begynte å søke jobber. Uten relevant arbeidserfaring gikk jobbsøkingen trått. – Til tross for lange kvelder med søknadsskriving og intervjuforberedelser, fikk jeg alltid samme svar. De hadde valgt noen med mer erfaring, og ønsket meg bedre lykke neste gang, sier Elin.

jente smiler

Etter at familie og venner tipset henne om å søke hos Manpower, skjøt karrieren fart. Hun fikk jobb i antihvitvaskingsavdelingen til DNB, hvor de sørger for at bankkontoer ikke brukes til å finansiere kriminell aktivitet. Etter kort tid fikk hun prøve seg på store kunder med komplekse selskapsstrukturer, en jobb DNB nå ansetter folk med mastergrad til.

I august fikk hun enda mer ansvar og ble fagcoach i avdelingen.

– Jeg er veldig stolt over at jeg har kommet så langt. Her sitter jeg med en bachelor og har blitt fagcoach for folk med mastergrad. Det er veldig morsomt å få være med på. Man kan komme langt med en bachelor også!

Jobber med storkundene
I begynnelsen jobbet Elin med å ringe til bedriftskunder og oppdatere kundeinformasjonen i henhold til hvitvaskingsloven.

– Jeg har lært mye om meg selv dette året. Når vi ringer bedriftskunder, må vi sette et kritisk blikk på dem. Man må tørre å stå imot og henvise til loven når noen setter seg på bakbeina. Det har jeg vokst på, sier Elin.

I dag jobber Elin med storkundene til DNB. Ofte er det store, internasjonale selskaper. Jobben som fagcoach innebærer også å støtte medarbeidere når de jobber med spesielt komplekse saker eller selskapsstrukturer.

– Jeg har fått mye mer kunnskap om hvordan man snakker med kunder, og om å løse utfordringer underveis. Siden mange av kundene er internasjonale selskaper har jeg også blitt mye tryggere på forretningsengelsk. Det er en nyttig erfaring å ha med seg, sier hun.

Gull verdt
Både nytten av regnskapskompetanse og at arbeidet med antihvitvasking bidrar til noe større, motiverer den engasjerte 25-åringen.

– Jeg ble overrasket over hvor flinke Manpower var til å finne en jobb som kunne være interessant for meg, sier hun, og legger til:

– Først tenkte jeg at det ville bli rart å ha to arbeidsgivere. Det er det ikke. Manpower er en veldig god trygghet å ha når du er ny i arbeidslivet.

Elin får svært gode tilbakemeldinger fra DNB. Hun er glad for å ha fått muligheten til å vise hva hun er god for.

– Det er gull verdt å få en slik start på arbeidslivet. Det er jo nå jeg får vist hva jeg kan, sier Elin.