Vil tiltrekke flere unge renovatører

Vil tiltrekke flere unge renovatører

Renovasjonsbransjen sliter med å rekruttere unge med riktig kompetanse. NordRen fant den perfekte kandidaten med Manpower Academy.

Det er et stort behov for ung arbeidskraft i renovasjonsbransjen. For å tiltrekke seg flere kandidater ble løsningen for renovasjonsselskapet NordRen å inngå et samarbeid med Manpower Academy.

Sammen opprettet de et eget program der deltakerne kan gå rett i jobb som hjelpemann på renovasjonsbil, samtidig som de går på kjøreskole for å ta klasse C (lastebil) og yrkessjåførkompetanse (YSK). I tillegg får kandidatene løpende oppfølging og veiledning fra Manpower.

Daglig leder i NordRen, Svein Tore Aurland, mener programmet er viktig både for enkeltpersoner og samfunnet.

– Vårt mål er å heve statusen til renovasjonsyrket. Det er en utrolig fin og viktig jobb, som vi tror blant annet kan fange opp en del som har falt litt utenfor eller har noen hull i CV-en. Hvis vi har motiverte og flinke unge som trenger litt hjelp til å komme i gang, kan et program som dette være et stort pluss for samfunnet, sier han.

Strålende fornøyd

Terese Engelsen ble med i programmet i fjor, og fullførte kjøreopplæringen i sommer. Hun tror det hadde vært vanskelig å få til karriereskiftet uten Manpower Academy.

– Jeg har lett lenge etter relevante stillinger, men når man har en CV som hovedsakelig inneholder barnehagejobb, er det ikke like lett å få napp på denne typen jobber. Det er heller ikke så mange som vil ansette noen som ikke har kjørt før. Manpower Academy ga meg hjelpen jeg trengte, sier hun.

For NordRen har prosjektet med Terese Engelsen vært en suksess.

– Det har gått kjempebra. Terese har vært populær å ha med som hjelpemann, og nå er hun allerede ute og kjører på egenhånd. Det er gøy når man får inn kandidater som er så motiverte, sier Siri Holand Andresen, personalsjef i NordRen.

Gir gode muligheter for unge

Andresen mener transportprogrammet som Manpower Academy tilbyr er en god vei inn i arbeidslivet for unge.

– Det er en mulighet til å komme raskt i gang og bygge kompetanse uten å måtte pådra seg studielån og andre kostnader. Man får god progresjon med nye utfordringer hele veien. For oss blir et sånt tilbud vår måte å ta samfunnsansvar på, sier hun.

Hun oppfordrer andre unge til å søke seg til renovatøryrket.

– Det er en trygg og forutsigbar jobb, uten at det betyr at dagene blir like. Du skal navigere et 20 tonn tungt kjøretøy inn på plasser som er så trange at selv ikke Postmann Pat ville kommet til. Kan du kjøre renovasjonsbil, er du en skikkelig god sjåfør, sier hun.