ManpowerGroup arrangerer Leder for en dag sammen med Ungt Entreprenørskap

ManpowerGroup arrangerer Leder for en dag sammen med Ungt Entreprenørskap

Sammen med Ungt Entreprenørskap arrangerer ManpowerGroup i dag Leder for en dag. 27 unge ledertalenter skal skygge fem statsråder og et tyvetalls direktører og toppledere i norsk næringsliv. Deltakerne er unge, de er løsningsorienterte, endringsvillige og kreative, de har stor risikovilje og har allerede fått praktisk ledererfaring.

«Leder for en dag» er et årlig initiativ og arrangeres for 16. gang av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Hensikten er at de unge skal få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet ved å få en smak av en toppleders arbeidshverdag.

- Alle som leder en bedrift eller organisasjon, har stor nytte av å få innspill fra neste generasjon ledere, de som skal utvikle fremtidens arbeidsplasser. Disse unge har det siste året utviklet viktige kompetanser i sitt arbeid med ungdoms- eller studentbedrift. De har vist at de er gode til å kommunisere, til å samarbeide og tenke kreativt, de tør ta sjanser, er løsningsorienterte og endringsvillige. Dette er kompetanser vi ser blir viktigere og viktigere nå og i fremtidens arbeidsarked, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup og styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge.

Konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath

Innovatører trengs overalt!

Forrige skoleår etablerte over 12 000 elever og studenter ungdomsbedrift eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De 27 lederkandidatene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut på bakgrunn av sine prestasjoner i dette arbeidet, og sammenstilt med erfaringer og interesser blir de koblet opp mot en toppleder som de nå får skygge.

I et arbeidsmarked der kompetansebehovene endrer seg raskere og raskere, er det avgjørende at vi fremmer lærelyst og innovasjon som en naturlig del av skoleløpet. Jobben Ungt Entreprenørskap gjør på dette feltet er svært viktig, og vi er stolt av å støtte dette arbeidet, sier Maalfrid Brath.