Det finnes jobbmuligheter over hele landet

Det finnes jobbmuligheter over hele landet

– Registrer du deg i kveld kan du få jobb allerede i morgen, sier Manpower-sjef Sølvi Spilde Monsen.

Koronaviruset har på få dager ført til at flere tusen nordmenn står på utsiden av arbeidslivet. Men ikke alle må nedbemanne. Varehandel, lager og logistikk, matproduksjon og offentlige etater er blant bransjene som nå etterspør mange nye medarbeidere.

– Våre oppdragsgivere har behov for mye folk nå, både til faste stillinger og til vikariat, sier Manpower-sjefen.

Hun oppfordrer alle arbeidslystne nordmenn, både de permitterte og de som står uten jobb, til å registrere seg hos Manpower. Spilde Monsen understreker at permitterte arbeidstakere har rett og plikt til å søke annet egnet arbeid i perioden de er permittert.

Etterspør de fleksible, arbeidsvillige og engasjerte

Det nye behovet for arbeidskraft skyldes at nordmenn på grunn av viruset handler annerledes enn før. Flere handler på nett på grunn av karantene eller frykt for smitte. I tillegg spiser nå store deler av befolkningen lunsj hjemme i stedet for i kantinen, og kjøper heller litt ekstra når de først er på butikken.

Manpower samarbeider med de største aktørene innen dagligvare og netthandel, som alle melder om stor etterspørsel etter arbeidskraft. Også matvareprodusenter etterspør mange flere ufaglærte medarbeidere, ifølge Spilde Monsen.

– Vi leter etter kandidater som kan bistå i vareplassering, pakking og andre fysiske oppgaver. Kandidater som er fleksible til å jobbe skift, stiller sterkt, sier Spilde Monsen.

– Erfaring fra kundeservice gull verdt

Også offentlige etater og kommuner opplever akutt etterspørsel etter arbeidskraft. De trenger hjelp til å håndtere pågang av mennesker som plutselig står i en ny livssituasjon. Her leter Manpower etter kandidater som kan bistå med oppgaver som innebærer informasjonsspredning og kundekontakt. Ifølge Spilde Monsen er erfaring fra kundeservice gull verdt.

– Offentlige etater har behov for bistand i telefonsentraler, kundechatter og andre informasjonskanaler. Har du erfaring fra yrker innen kundeservice, som butikkmedarbeider eller bankansatt, er dette verdifull erfaring, sier Spilde Monsen.

Ettersom de offentlige etatene og de store varelagrene ligger i Stor-Oslo er det spesielt stor etterspørsel der. Samtidig understreker Manpower-sjefen at behovet er stort over hele landet.

– Prosessen kan gå såpass raskt at om du registrerer deg i dag, kan du være i jobb i morgen tidlig.

Slik registrerer du deg:

Gå inn på vår hjemmeside www.manpower.no og trykk på «registrer CV». 

Manpower vil da sjekke din kompetanse opp mot aktuelle oppdrag. Dersom det stemmer, vil vi kontakte deg for et Skype- eller telefonintervju. Etter intervju vil Manpower sjekke referansene dine. Deretter vil du kunne motta tilbud fra ny arbeidsgiver.