Seks tegn på at du kanskje bør skifte jobb

Seks tegn på at du kanskje bør skifte jobb

Uansett hvor vellykket du er eller hvor godt du trives på jobben, kan det være på tide med noe nytt. Ifølge ManpowerGroups jobbskifteundersøkelse planlegger halvparten av norske arbeidstakere å bytte jobb innen fire år.

Er du ikke sikker på om du er klar? Her er seks tegn på at du kanskje bør bytte jobb.

Du kjeder deg

Uansett hvor vellykket du er i rollen din, kan du begynne å kjede deg. Hvis du kjeder deg eller er lite inspirert, er det gjerne et tegn på at du er klar for noe nytt. Da er det på tide å utfordre komfortsonen din! Det er nemlig bare da du vokser og utvikler deg. Hvis ikke vil kreativiteten din minke og du vil miste interessen for arbeidsoppgavene dine. Etter hvert vil det også bli svært tydelig for alle andre – både kolleger og ledelse. Det kan være svært uheldig. Hvis du vil bygge en karriere må du være villig til å erkjenne når det er på tide å gjøre noe nytt.

Du har ikke god kjemi med lederen din

Dårlig kjemi med lederen din kan skyldes flere ting. Personlighet, arbeidsmetode eller ledelsesstil. Det er mulig å løse det meste med litt tålmodighet. Men noen ganger kan et dårlig forhold til sjefen skade karrieren din og ødelegge trivselen din på jobb. Det er sjelden man slutter fordi en jobb er dårlig; Man slutter som regel fordi det ikke fungerer med en eller flere kolleger eller ledere. Hvis noe skurrer, finn ut at hva problemet er og legg en plan. Det kan godt hende at den planen bør være å bytte jobb.

Du trives ikke

Gruer du deg til å gå på jobb hver morgen? Slik kan du ikke ha det i lengden! Å mistrives på jobb er ødeleggende for karrieren og kan smitte over til privatlivet ditt. Spør deg selv hva du trenger for å trives i jobben du har. Hvordan kan du påvirke arbeidshverdagen din i positiv retning? Husk at det kan ta litt tid å tilpasse seg, komme inn i rutinen og bli komfortabel med nye arbeidsoppgaver. Hvis mulig, prøv å holde ut i ett eller to år før du bestemmer deg for å gjøre noe nytt. Hvis du hverken får brukt kompetansen eller erfaringen din, eller får tilfredsstilt noen av interessene dine, vil du sannsynligvis ikke bli fornøyd. Da er det ingen grunn til å bli værende.

Du tjener ikke nok

Ifølge ManpowerGroups jobbskifteundersøkelse svarer 50% at høyere lønn vil være noe av det viktigste for dem i en ny jobb. Hvis du føler at du ikke tjener nok, er det fort gjort å begynne å lure på hva selskapet egentlig synes om deg. Det kan være demotiverende.

Hvis du mener lønnen din ikke gjenspeiler det du er verdt for selskapet, bør du først gjøre litt research. Hva er lønnsnivået for lignende stillinger i din bransje? Deretter ber du om et møte med lederen din for å diskutere problemstillingen. Slik gir du arbeidsgiveren din en sjanse til å forbedre forholdet. Lojalitet er noe alle ledere verdsetter. Det er bedre å være åpen om intensjonene dine, enn å plutselig si opp jobben og skylde på dårlig lønn.

Dårlig arbeidsmiljø

Ingen trives i et negativt arbeidsmiljø. Det er stressende og ødeleggende både for trivselen og karrieren din. Tegnene på et dårlig arbeidsmiljø er mange. Er det overdrevent mye sladder om kolleger? Er det dårlig ledelse og en sviktende administrasjon? Det kan også være en alt for aggressiv og konkurranseorientert arbeidskultur. I verste fall kan det være upassende eller trakasserende atferd mellom kolleger. Hvis en eller flere av disse tingene skjer på arbeidsplassen din og de påvirker deg negativt, bør du vurdere å bytte jobb. Selv om du elsker stillingen din! Livet er for kort til å være ulykkelig på jobb – hver dag.

Du jobber, men lever ikke

Enkelte jobber kan være ekstremt krevende. De tar mye tid og kapasitet. Hvis du bruker all tiden din på jobb, må du ofre noe. Det kan ødelegge for hvordan du har det på sikt. Tenk på hva som er viktig for deg utenom jobben. Er det å være sammen med familie eller venner? Eller slappe av med en favoritthobby eller to? Eller noe annet? Hvis livet og hverdagen din ikke har plass til én eller flere av tingene som er viktige for deg utenfor jobb, bør du vurdere å finne en jobb som tillater deg å leve livet.

Hvis du leker med ideen om å finne en ny jobb, bør du vurdere de seks tegnene over. 

Kilde: Workitdaily