Manpower: Nye utfordringer i høst?

Manpower: Nye utfordringer i høst?

Er du demotivert og synes arbeidshverdagen har blitt grå? Høsten er høytid for jobbsøkere og nyansettelser, og utsiktene i arbeidsmarkedet er de beste på åtte år.

– Mange har kanskje kjent i løpet av sommeren at de ikke gleder seg til å begynne på jobb igjen. Men så starter de og håper det skal gå bra, før de merker at motivasjonen er borte. Da kan det være på tide å se etter noe nytt, sier Sølvi Spilde Monsen.

Hun er direktør i Manpower og vet hva hun snakker om når det gjelder jobbskifte og motivasjon.

– Høsten er høytid for jobbskifte. Kanskje ligger det noe i måten vi har organisert samfunnet vårt på – vi har barnehage- og skolestart om høsten, og er sånn sett vant til å begynne på nytt om høsten. Og så har vi høstjakten, sier Monsen.

Hvordan oppstår tanker om at man vil bytte jobb?

– Det er gjerne i perioder hvor man har vært borte fra jobb, som i en sommerferie. Man får tid til å kjenne etter og tenke litt annerledes enn i en hektisk hverdag. Ferier, og spesielt sommeren er en bevisstgjøringsprosess.

Monsen mener grunnen til at man ønsker å bytte jobb typisk er knyttet til enten arbeidsoppgavene, elementer i arbeidsmiljøet eller lederen.

– Har du mistet motivasjon og arbeidsglede, eller sitter i posisjoner du ser blir nedbemannet andre steder – kan det være grunn til å tenke på noe nytt, mener hun.

Hvor grønt er gresset?

Hvis du er fornøyd på jobben, har spennende arbeidsoppgaver, et godt miljø og en god ledelse, bør du ikke tenke på å bytte jobb. Det er heller ikke gitt at du skal bytte jobb, om ikke alt stemmer.

– Jeg pleier å si at gresset blir grønnest der du vanner det. Er jobben eller motivasjonen helt i bunn kan det være et godt tegn på at du bør bytte jobb – men det finnes også muligheter for å påvirke situasjonen der man er. Kanskje kan du gjøre gresset der du er like grønt som det vil bli om du hopper? Kanskje kan du spørre om nye arbeidsoppgaver, bidra til et bedre arbeidsmiljø eller komme med konstruktive innspill til ledelsen?

Monsen mener ikke man skal være redd for å bytte jobb. Samtidig understreker hun at man må være forberedt på at det er en jobb i seg selv.

– Det er helt lovlig å søke jobber og gå i intervjuer mens man har jobb. Det tror jeg bare er sunt! Og har du en veldig åpen dialog med lederen kan du fortelle det – men det er ikke noe du behøver. Husk imidlertid at det å søke jobb er krevende – worst case ender man med å sende flere hundre søknader og å gå i flere titalls intervjuer.

Gode utsikter

Dersom du har bestemt deg for å bytte beite, kan Monsen berolige jobbsøkere med at arbeidsmarkedet ikke har sett bedre ut på åtte år.

– Vi spør arbeidstakere hvert kvartal om de har tenkt til å oppbemanne, nedbemanne eller holde arbeidsstokken som den er. Tallene for dette kvartalet er det beste på åtte år, i alle norske regioner og innenfor alle sektorer.

Direktøren mener det ikke er noen grunn til å sitte på gjerdet om man allerede har bestemt seg.

– Nei, kom i gang med en gang. Både fordi det kan føles godt å ha startet, og fordi prosessen kan ta lang tid, sier Monsen.

------------------

Andre relevante saker:

Manpower: Her kommer jobbene!

Manpower: Størst jobboptimisme i industrien

Manpower: Norske arbeidsgivere spår det sterkeste arbeidsmarkedet på åtte år

------------------

For ledige jobber se manpower.no