Kundeservice trenger flere hender under koronakrisen

Kundeservice trenger flere hender under koronakrisen

– Vi har travle uker nå, og leter etter kandidater til fulltid, deltid og sommerjobb, sier Merete Wathne i Manpower.

Koronakrisen gir hektiske tider for selskapers kundeservice. Tusenvis av bekymrede nordmenn ringer til forsikringsselskaper for å få tilbake penger for avlyste ferier. Offentlige helseforetak opplever stor pågang av folk som mistenker sykdom, og bankene mottar mange spørsmål om lånebetingelser.

Merete Wathne i Manpower hjelper mellomstore og store bedrifter med å finne riktige kandidater til stillinger innen salg og kundeservice.

– Det viktigste er at kandidaten har god forståelse for mellommenneskelige relasjoner, er serviceinnstilt og villig til å lære seg nye systemer, sier hun.

Oppfordrer studenter til å søke

Med nye virtuelle rutiner for å ansette, er Manpower allerede i gang med å finne kandidater til sommerjobber over hele landet. Wathne sier bestillingene til sommerjobb går som normalt, og at det er mange muligheter for de som søker nå.

Bedriftene som trenger salgskompetanse og kundeservice er særlig telefoni- og strømselskapene, samt bank og forsikring.

– Vi oppfordrer studenter til å søke. Men man må være forberedt på at man må jobbe sammenhengende gjennom fellesferien, sier Wathne.

Høyt tempo

Hva slags kompetanse som kreves til en stilling i kundeservice, avhenger av hvor komplekse oppgaver kandidaten skal jobbe med. Enkelte steder forventes det at kandidaten har en bachelorgrad, mens andre steder holder det med erfaring fra salg og service, slik som butikkarbeid, resepsjon eller pleiehjem.

I en hverdag på kundeservice kan det fort bli mange telefoner. I tillegg kan man møte kunder som er i dårlig humør, fordi de ringer inn med et problem. Trøkk på telefonen er en del av hverdagen, og noe kandidaten må omfavne.

Virtuell opplæring

I tillegg til veiledning hos Manpower, får kandidatene alltid opplæring hos bedriften hvor de har fått jobb. Selv om koronaviruset har satt en stopper for fysiske møter, har mange av bedriftene allerede fått på plass innovative og gode løsninger for å kunne både intervjue kandidater og tilby opplæring virtuelt.

Wathne understreker at Manpower har mulighet til å gi ekstrakurs til kandidater som mangler erfaring, men som har lyst til å legge ned en ekstra innsats. 

Interessert i ny jobb?

Du finner alle våre ledige stillinger på jobb.manpower.no.