– Blant våre ansatte er det mer vanlig å game enn å se på fotball 

– Blant våre ansatte er det mer vanlig å game enn å se på fotball 

Manpower inviterer unge mennesker til å sette spillerfaringen sin på CV-en når de søker jobb. Det er samarbeidspartner Komplett glade for.

På Komplett sitt hovedkontor i Sandefjord har jobbsøkere med spillerfaring lenge vært ettertraktet, forteller Costumer Care Manager, Daniel Hauan.

– Blant våre ansatte er det mer vanlig å game enn å se på fotball. Vi ser at gamere tilegner seg kunnskaper som kan overføres til elektronikkbransjen. Eksempelvis IT-forståelse og kognitive evner som fokus, multitasking og samarbeidsevne, sier Hauan.

– De fleste jobber er jo lagspill, og når man har brukt så mange timer på lagarbeid i spill, blir man også en veldig god lagspiller på arbeidsplassen, legger han til.

En kjemperessurs

Komplett er Nordens største netthandelsaktør. I Sandefjord har de lenge samarbeidet tett med Manpower om rekruttering. I dag har de 40 personer ansatt gjennom Manpower, mange av dem med relevant spillerfaring de får bruk for i arbeidshverdagen.

– Vi bruker Manpower aktivt i vår rekrutteringsprosess. Vi har samarbeidet i mange år, noe som gjør at Manpower kjenner våre rutiner og profilene vi er ute etter. Å få kandidater inn via Manpower er en kjemperessurs for oss, sier Hauan. 

Hauan forteller at de over lengre tid har sett verdien av å overføre spillerfaring til jobb, og er svært glad for at dette nå har blitt en del av rekrutteringsprosessen til Manpower. Han sier videre at det spesielt er i kundeservice og i arbeidsoppgaver som krever multitasking at de ansatte i Komplett kan dra stor nytte av sin spillerfaring. 

 – Vi har en kunnskapsrik kundegruppe og trenger derfor ansatte på kundeservice som snakker kundens eget språk. Våre ansatte jobber alltid på flere kanaler, og deres erfaring med multitasking gjennom spill er derfor uvurderlig, sier Hauan. 

Relevant ledererfaring fra spillverden

Hauan presiserer at det er ikke bare i kundeservice eller i elektronikkbransjen hvor spillerfaring er et relevant på CV-en. IT-kunnskaper, fokus, konsentrasjon, multitasking og gode samarbeidsevner er egenskaper som kan overføres til alle bransjer. 

 – Det å ha mellomledere som har erfaring fra å være ledere i spill, ser vi på som svært verdifullt. De som har ledererfaring fra spill trer naturlig inn i lederroller på jobben. Samtidig ser vi at ansatte med spillerfaring har lettere for å klare flere vanskeligere oppgaver enn de som ikke har denne erfaringen, sier Hauan. 

Hauan håper at flere vil få øynene opp for verdien spillerfaring har i jobbsammenheng og følge i Manpowers fotspor.

– Vi synes det er tøft at Manpower er såpass fremoverlent og tørr å gjøre dette. Dette er et steg i riktig retning og vi er glade for å kunne støtte opp under initiativet, fordi vi vet at det funker. Vi ser verdien av å overføre erfaringer fra spill til det virkelige liv. 

Om Komplett

Komplett.no ble etablert i 1996 og er Norges største nettbutikk. Nettbutikken eies av Komplett Services AS som er en del av Komplett Group – Nordens største netthandelsaktør med 10 nettbutikker. Komplett Group har 700 medarbeidere og hovedkontor i Sandefjord. 

Les mer på www.manpower.no/spillerfaring