​Amalie (18) fra Bergen blir ManpowerGroup-sjef for en dag

​Amalie (18) fra Bergen blir ManpowerGroup-sjef for en dag

Amalie Jacobsen Heiberg er valgt ut til å representere Hordaland på Leder for en dag. Onsdag inntar hun sjefsstolen i ManpowerGroup.

Over 11 000 elever driver Ungdomsbedrift hvert år. Som daglig leder i ungdomsbedriften HANK UB, utmerket Amalie seg som en av de aller beste. Hun er derfor valgt ut som en av 30 elever til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober får hun en skoledag helt utenom det vanlige når hun skal ”skygge” konsernsjef Maalfrid Brath gjennom arbeidsdagen.

– Jeg er kjempestolt og takknemlig for muligheten til å delta på Leder for en dag! Jeg ser fram til å knytte nye kontakter og ikke minst til å bli både inspirert og motivert gjennom prosjektet, sier den unge gründeren. HANK UB produserte og solgte bomullsnett med motiver fra gatekunstneren Argus.

Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement. Les: Toppleder for en dag.

Nye helter

Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

– Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Heier på ungdom

Og det er ingen liten virksomhet Amalie skal komme inn i. ManpowerGroup er lokalisert i mer enn 80 land over hele verden. Virksomheten i Norge genererer over 35 000 oppdrag årlig. ManpowerGroup har kontorer i 30 byer og tettsteder og har 20 000 medarbeidere utleid hvert år.

– Vi i ManpowerGroup heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg, vil komme både dem og samfunnet til gode. Dette ønsker jeg og ManpowerGroup å gi vårt bidrag til, sier konsernsjef Maalfrid Brath.

Kontakt:

Amalie Jakobsen Heiberg, mobil 41 12 10 66
Wenche Wærner, kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap Norge, mobil 93 43 78 00

Sven Fossum, informasjonssjef i ManpowerGroup, mobil 93 02 43 14