Ledige jobber

Ledige stillinger

De aller fleste vil en eller annen gang i løpet av livet befinne seg i en situasjon der de leter etter ledige jobber. Kanskje du er ferdig utdannet og skal ha din første jobb, kanskje du allerede er i jobb og leter etter nye utfordringer, eller kanskje du har tatt en pause fra arbeidsmarkedet og nå er klar for ny giv. Uansett hva bakgrunnen din er, finnes det ledige jobber for deg. Du må bare finne dem. 

Dette er Manpower 

Manpower er ledende i Norge og verden innen bemanningsløsninger. I Norge har vi lokalkontorer over hele landet, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Vi sitter på kompetanse og innsikt om et arbeidsmarked i endring, og vi kan hjelpe deg med å finne ledige jobber slik at du kan komme videre i karrieren og nå dine mål. Enten du ønsker et vikariat for en kortere periode eller er på utkikk etter en fast stilling, er Manpower stedet for deg.

Manpower har mange spennende og utfordrende ledige jobber og stillinger i hele Norge. Som et av de største bemanningsbyråene i verden har Manpower flere ledige jobber å tilby deg enn noe annet vikar- og bemanningsbyrå. Det er mange ledige jobber innenfor alle bransjer i Norge akkurat nå, og vi hjelper bedrifter med å finne de riktige og kvalifiserte arbeidstakerne til utlyste stillinger. Vi rekrutterer både til privat og offentlig sektor.

Vi ønsker deg velkommen til spennende utfordringer i Manpower! Ta gjerne kontakt med en av våre dyktige medarbeidere for å finne ledige jobber som passer perfekt for deg. 

Her finner du ledige jobber

Svært mange ser det som naturlig å lete etter ledige jobber på internett, og dette er absolutt et godt sted å starte. Hvis du vet hvilken bedrift du ønsker å arbeide for, kan du gå direkte inn på deres hjemmesider og se om det er lagt ut noen ledige jobber. Det finnes også mange gode portaler og nettsider hvor det legges ut ledige jobber, og hvor du kan få oversikt over relevante stillingsutlysninger. Vi anbefaler at du legger litt arbeid i å fylle ut profilen din så detaljert som mulig, og at du legger inn preferanser til ledige jobber. Dette bidrar til at rekrutterere kan finne deg. Mange portaler lar deg også registrere jobbsøk, slik at du kan få varsel når ledige jobber blir lagt ut. Noen gode nettsider er:

Skrive søknad og CV

Hvis du er på utkikk etter ledige jobber, er det første du må ha på plass en god søknad og CV. Mange glemmer å skrive en utfyllende CV fordi de tenker på den som et vedlegg til søknaden, men det er faktisk mange arbeidsgivere som kun leser CV-en og ikke fokuserer så nøye på søknadsbrevet. I andre tilfeller er det motsatt. Det er derfor viktig at både søknadsbrevet og CV-en har solid innhold, og at de utfyller hverandre.

Det finnes mange meninger om hva som utgjør en god søknad, og selv om det kan være fint å ha en mal å gå ut i fra er vårt råd: finn din egen stil. Du skal selge deg selv og det er viktig at søknaden reflekterer deg som person og arbeidstaker. Fortell arbeidsgiveren hvorfor de bør ansette akkurat deg. Fokuser på å få fram gode eksempler på hvorfor du er verdifull, og hva som er din unike kompetanse. Samtidig bør søknaden være ryddig og oversiktlig, og ikke være lenger enn én A4-side. Du bør også tilpasse søknaden til den jobben du skal søke på, og ikke sende den samme søknaden til alle ledige jobber. Skal du for eksempel søke på en stilling som sykepleier i Norge, er det kanskje ikke så viktig at du har arbeidet som bartender i Magaluf. All erfaring er god erfaring, men pass på at du legger vekt på den erfaringen og kompetansen som er relevant for den respektive arbeidsgiveren.

Visste du at CV-en også bør tilpasses den enkelte arbeidsgiveren? I en jobbsøkerprosess er CV-en kanskje ditt viktigste dokument, og det er ingen grunn til å ikke legge et solid arbeid i den. CV-en bør gi arbeidsgiveren svar på følgende spørsmål:

 • Kan du gjøre jobben? Vis at du har ferdighetene som det spørres etter i stillingsbeskrivelsen, og forklar hvordan disse ferdighetene har bidratt til at du har lykkes i tidligere jobber.

 • Kan du dokumentere resultatene dine? Skriv en setning eller to om hvilke resultater du oppnådde i de tidligere jobbene dine, og hvordan dette hjalp bedriften. Har du tall å vise til er det enda bedre.

 • Er det en risiko ved å ansette deg? Hvis det er hull i CV-en din eller du har byttet jobb med korte intervaller, kan det få varsellampene til å lyse hos arbeidsgiveren. Sørg for å forklare disse hullene i søknaden og vær forberedt på å få spørsmål på intervju.

 • Hvorfor bør du ansettes fremfor noen andre? I både CV-en og søknaden bør det komme frem hvorfor du er den beste kandidaten, og du bør vise til konkrete eksempler og resultater fra tidligere arbeidsforhold.

Målet med CV-en er å forsikre arbeidsgiveren om at du er den rette kandidaten for stillingen, og da kan du ikke sende den samme CV-en til alle ledige jobber. Husk: du trenger ikke å fortelle om alt du er god på i hver søknad. Forestill deg hva arbeidsgiveren ser etter i en kandidat til den aktuelle stillingen, og fremhev det som setter deg i et godt lys.

Kalde telefoner

Du trenger ikke å sitte og vente på at ledige jobber skal bli lyst ut. Svært mange ledige stillinger blir aldri lyst ut på det åpne jobbmarkedet, og for å lande en slik jobb bør du ta i bruk andre metoder enn den tradisjonelle jobbsøknaden. Vet du allerede hvilken bedrift du ønsker å arbeide for? Da anbefaler vi at du går fram på følgende måte:

 • Les deg opp på den aktuelle bedriften og bransjen
 • Hvilke muligheter og begrensninger står bedriften ovenfor?
 • Har bedriften ubrukt potensiale eller markeder?
 • På hvilken måte kan din kompetanse og erfaring bidra til bedriftens utvikling?

Når du har gode svar på disse spørsmålene, er du godt forberedt på å ta en kald telefon. Dette innebærer å søke på en jobb uten at det har blitt lyst ut en søknad, ved å ringe til aktuelle personer i bedriften og gjøre en salgspitch av deg selv. Mange bedrifter har ikke tid eller kapasitet til å lyse ut ledige jobber, og blir takknemlige for at gode kandidater viser interesse på eget initiativ. Dette kan nok føles skummelt i begynnelsen, men hvis du kjenner en bransje godt og vet hvordan du kan bidra, kan denne fremgangsmåten lede til drømmejobben.

Kompetanseutvikling

Det kan være frustrerende å gå arbeidsledig og lete etter ledige jobber, og det kan være lett å miste mål og mening. Noe av det beste du kan gjøre for deg selv ved arbeidsledighet er å bruke tiden på kompetanseutvikling. Ikke bare vil dette gjøre deg mer attraktiv for fremtidige arbeidsgivere, det vil også hjelpe deg med å holde fokus og motivasjon på målet ditt: å finne gode, ledige jobber, og komme i arbeid.

Kompetanseutvikling innebærer å lære seg nye ferdigheter, eller å utvikle den kompetansen du allerede sitter inne med. Det kan for eksempel handle om å videreutdanne seg, eller gå på kurs for å lære noe helt nytt. Kunnskap er ferskvare. For at du skal være aktuell for nye arbeidsgivere og ledige jobber, må du holde deg oppdatert på faget og bransjen. Et arbeidsliv i konstant endring gjør kompetanseutvikling og oppdatert kunnskap viktigere enn noen gang. Videreutdanning styrker dine fremtidige karrieremuligheter, og reduserer risikoen for å bli “faglig forbigått” av yngre arbeidstakere. Det kan for eksempel være relevant å gå på kurs for å lære seg:

 • Språk
 • Programvare
 • Prosjektledelse
 • Samfunnsansvar
 • Fagspesifikk etterutdannelse 

Vær kresen, men fleksibel

Det er lett å miste fokus i jakten på ledige jobber, og begynne å søke på “alt” som ligger ute. Vi vil råde deg til å ikke søke på jobber som du egentlig ikke vil ha. Vær kresen mens du leter etter ledige jobber, men også fleksibel nok til å gripe nye utfordringer som du ikke hadde forventet. Du vet aldri hvor nye muligheter kan dukke opp, og hva som kan være starten på en fantastisk flott karrierevei. Istedenfor å ta til takke med en jobb du vet at du ikke kommer til å trives med, kan du bruke tiden på å jobbe som vikar eller på oppdrag. Dette kan vi i Manpower hjelpe deg med.

Som nyutdannet kan det være vanskelig å finne jobb, fordi man ikke har den riktige arbeidserfaringen å vise til. Ved å arbeide i vikariat eller på prosjekt, kan man prøve seg i stillinger og bransjer som man i utgangspunktet ikke hadde sett for seg å jobbe i - og oppdage at det er en god match. Det er mange fordeler med å arbeide i vikariat:

 • Du bygger verdifull erfaring til senere jobbsøking
 • Du skaper et variert og tverrfaglig kontaktnettverk
 • Du får prøve deg på ulike bransjer og oppgaver
 • Du blir kjent med deg selv i ulike miljøer
 • Du får førstehåndskunnskap og leads til ledige jobber

Ledige jobber i utlandet

Hvis du er villig til å utvide horisonten, finnes det også mange ledige jobber og flotte muligheter i utlandet. Manpower er en internasjonal bedrift som jobber på tvers av landegrenser for å finne de beste kandidatene. Det er enkelt og attraktivt å bemanne internasjonalt, og vi opplever at de globale skillene stadig viskes ut. Å arbeide i utlandet vil gi deg verdifull erfaring som kan styrke den videre karrieren din, og du får mulighet til å bli kjent med nye spennende kulturer og mennesker. Du finner oversikt over hvilke andre land Manpower har kontor på manpower.no. 

Eller kanskje du kan tenke deg å søke ledige jobber i en annen by i Norge? Manpower har kontorer over hele landet, og vi hjelper deg gjerne med å komme dit du vil. Klikk deg fram og les videre her: 

Ser du etter ledige jobber? Ta kontakt med våre spesialister, så hjelper vi deg gjerne med å finne en jobb som passer dine behov og kvalifikasjoner.