Utforsk mulighetene.

Lær mer om hvilke karrieremuligheter som finnes.

- Hvilken karriere passer best for deg?

Karrieremulighetene er uendelige. Oppdag hvilke muligheter som finnes, og finn ut av hvilken karriere som passer best for deg.

Mange blir overveldet av det store utvalget av yrker og utdanning, og ofte kan det være vanskelig å velge en retning. Kanskje har du flere interesser? Eller synes du det er vanskelig å vite hva du egentlig liker? Her får du informasjon om hva du bør tenke over når du skal velge hvilken retning du ønsker å gå.

Bank, finans og forsikring

Det finnes mange spennende og utfordrende stillinger innen bank, finans og forsikring. Her er jobbmulighetene mange, både i næringslivet og i det offentlige. Arbeidsoppgavene kan derfor variere fra person til person. Hvis bank, finans eller forsikring er emner som interesserer, er dette kanskje noe for deg. Du bør ha interesse for og være flink med tall. Du burde også være flink til å se detaljer. Generell IT-kompetanse kreves, siden arbeidet foregår på data med forskjellige systemer. Med dagens teknologiske utvikling, dukker det stadig opp nye jobber. Bare tenk på for eksempel Vipps.

Se Manpowers ledige stillinger innen bank, finans og forsikring >

Callcenter og kundeservice

En jobb innen support og kundeservice gir en god inngangsport til arbeidsmarkedet, og du vil få verdifulle erfaringer og ta med deg videre i arbeidslivet.  Er det å jobbe med kunder, løse oppstående problemer, behandle bestillinger eller dele informasjon om produkter eller tjenester noe som interesserer deg, er dette kanskje veien å gå. Arbeidsoppgavene vil variere, avhengig av hvilket ansvar du har. Du må like å ha kontakt med andre mennesker og være en sosial og relasjonsbyggende person. Man bør også like å formidle informasjon og veiledning til kunden. Har du i tillegg gode datakunnskaper og kanskje snakker flere språk, vil dine arbeidsutsikter være gode.

Markedskommunikasjon

For noen er kreativitet mer utfordrende enn andre. Hvis du enkelt kommer opp med nye ideer, liker å tenke utenfor boksen, liker design eller skrive gode tekster, kan en jobb i kreativ markedskommunikasjon være noe for deg. Med mange beslektede fagfelt innenfor samme kompetanseområde, gis uante muligheter. Det finnes en rekke forskjellige jobber innen denne bransjen som prosjektleder, prosjektkoordinator, kreatør, markedskoordinator eller planlegger i et reklame- og kommunikasjonsbyrå, og mange alternativer i mellom.

Se Manpowers ledige stillinger innen markedsføring >

Ingeniør

Ingeniører utvikler nye teknologiske løsninger og sikrer teknologiske systemer vi har i dag. Felles for ingeniøryrkene er at du må ha interesse for realfag, spesielt matematikk og fysikk. Som ingeniør har du en teknologisk utdanning, som gir jobbmuligheter i mange bransjer. De er involvert i mange av tingene vi omgir oss med, som for eksempel bygninger, datamaskiner, fly, forskjellig utstyr og mye annet. Som ingeniør kan du være med på å løse tekniske utfordringer og utvikle produkter for fremtiden. Det er ulike retninger innen ingeniørfaget, og eksperter mener at etterspørselen bare vil fortsette å øke innen en rekke fagområder.

Se Experis' ledige stillinger og oppdrag innen ingeniørfag >

Servicebransjen

Er du glad i å jobbe med mennesker og service? Dersom man ønsker en jobb i servicebransjen, finnes det en rekke valgmuligheter av arbeidsplasser til personer med forskjellige ferdigheter. For at et serveringssted, hotell eller et arrangementssted skal kunne fungere optimalt, er det mange jobber som må betjenes. Dette er en bransje som konsekvent ser jobbvekst, og som overstiger en del andre næringer. I denne bransjen er det også mange jobber man har muligheten til å jobbe deltid i.

HR – Human Resources

HR er et fagområde som stadig får mer oppmerksomhet, og flere og flere arbeidsgivere etterspør kompetanse i å lede de menneskelige ressursene i sin organisasjon. Det er stor vekst innen HR, og spesielt innen organisasjoner som leverer menneskelige ressurstjenester til andre bedrifter. HR passer for deg som ønsker å jobbe med mennesker, og som motiveres av å utvikle det enkelte individ til å bli bedriftens viktigste ressurs. Rollene varierer fra rekruttering, opplæring, utvikling, personalledelse og mange andre temaer.

Se Manpowers ledige stillinger innen HR >

Industri og produksjon

Industri og produksjon befinner seg i spennet fra den tradisjonelle produksjonsbedrift til for eksempel entreprenørvirksomhet. På grunn av mye automatisering og robotteknologi, har jobbene innen produksjon blitt mer tekniske. Gode matematikk- og IT-ferdigheter, er svært viktig i denne bransjen. Arbeidsgivere produserer alt fra mat, klær, medisin, gass og olje og mye mer, og tiltrekker seg arbeidskraft fra mange fagområder. Det er derfor mange muligheter i denne bransjen å finne jobber som passer akkurat deg.

Se Manpowers ledige stillinger innen industri og produksjon >

IT

Hvis du er en person som liker å kode, løse nettverksproblemer, administrere komplekse databaser eller programmere nye IT-programmer, er IT-verden noe for deg. Den teknologiske utviklingen går raskere enn noensinne, og behovet etter IT-fagfolk blir mer og mer etterspurt. Med den digitaliseringen og robotiseringen av industrien som er nå, vil bransjen fortsette å øke. Det er lite arbeidsledighet og lønnen er sterk i dette yrket.

Kontor og administrasjon

Som kontor- og administrasjonsmedarbeider kan du ha svært ulike arbeidsoppgaver avhengig av hvilken bedrift du jobber i. I all hovedsak dreier det seg om service, kundebehandling og kontoradministrative oppgaver. Er du en person som kan det å jobbe strukturert og effektivt, samtidig som du sjonglerer på flere oppgaver samtidig, kan dette være yrket for deg. Du burde også ha gode datakunnskaper, samtidig kunne utrykke deg godt både skriftlig og muntlig. Dette er et serviceyrke, så det å like å hjelpe andre, både kolleger og kunder er viktig.

Salg

Det vil alltid være vanskelig å få tak i nok folk til å fylle salgsjobbene som er på markedet. Omtrent alle bransjer har et utvalg av stillinger der salg er en del av jobben. Så her er jobbutsiktene gode, og mulighetene mange. En selger er en som informerer og overtaler enkeltpersoner eller bedrifter til å kjøpe deres produkter eller tjenester. Selger er et vidt yrkesbegrep som kan ha mange ulike arbeidsformer og arbeidsområder. Innen denne bransjen settes personlige egenskaper som det å være sosial, positiv og relasjonsbyggende høyt. Man bør også ha en interesse og kunnskap om feltet man jobber innenfor, og ikke minst like å formidle informasjon og veiledning til kunden.

Bygg og anlegg 

Liker du å jobbe med hendene, reparere eller fikse ting? Da kan dette yrket være noe for deg. Jobbene her krever et unikt sett av ferdigheter basert på spesialisert trening. Noen av jobbene som faller under denne kategorien er rørlegger, murer, elektriker, maskinist og tømrer. Kvalifisert arbeidskraft er mangelvare innen denne bransjen, så her er det behov.

Se Manpowers ledige stillinger innen bygg og anlegg 

Logistikk - Logistikk, lager og transport 

Jobber som innebærer lagerarbeid og lagerstyring av varer eller transport av passasjerer eller materialer, er kategorisert i transport, lager og logistikkbransjen. Velger du denne yrkesretningen, vil du få en etterspurt kompetanse innenfor et stort fagfelt i næringslivet. Ønsker du jobb innenfor et av disse feltene, må du kunne jobbe selvstendig, men samtidig forholde deg til både medarbeidere med ulike funksjoner, kunder og leverandører.

Se Manpowers ledige stillinger innen logistikk, lager og transport

Til slutt er det uansett viktig at DU velger den retningen DU har mest lyst til, og som DU er mest motivert for. På den måten er det større sjanse for å lykkes.

Se alle Manpowers ledige stilliger her

Lykke til!