Fra vikariat til drømmejobb

Informasjonssjefen i ManpowerGroup startet som vikar og fikk etter hvert drømmejobben

Bor: LierskogenInformasjonssjef i ManpowerGroup, Sven Fossum, startet som vikar hos oss. Nå har han drømmejobben,

Alder: 46 år

Utdannelse: Cand Philol med hovedfag i nordisk fra Universitetet i Oslo med medier og kommunikasjon grunnfag og tysk mellomfag.

Nåværende stilling: informasjonssjef i ManpowerGroup (=drømmejobben!)

Sven Fossum er informasjonssjef i ManpowerGroup, noe han selv omtaler som sin drømmejobb. Han vet bedre enn noen hvilke muligheter et Manpower-vikariat kan føre til. Første gang Sven var i kontakt med oss var som vikar i en avdeling som jobbet med produksjon av datakurs.

Studier

Svens valg av studier var i stor grad knyttet til hans personlige interesser, språk og litteratur. Selv mener han de fleste med hans interesser ofte ender som lærere, men han hadde andre planer, og peilet seg heller inn på kommunikasjonsfaget.
– Fordi det ikke er en spesielt vanlig utdanningsretning i kommunikasjonsbransjen, så tok det litt tid å komme dit jeg ville.

Karriere

Svens arbeidskarriere begynte som språkkonsulent i Norsk Tekst, hvor han jobbet med teksting av tv-programmer. Allerede under studietiden hadde han hatt mange jern i ilden, og skaffet seg relevant erfaring gjennom arbeid med produksjon av internaviser og ved å engasjere seg i studentforeninger. I tillegg jobber han på en bensinstasjon.  
- Jobben var nok kanskje ikke direkte yrkesrelevant, men jeg ble i det minste en kløpper på å bytte vindusviskere og lyspærer! 

Første møte med Manpower

Ett år ut i jobben hos Norsk Tekst måtte bedriften kutte antall årsverk, og Sven ble arbeidsledig. Etter noen slitsomme og uforutsigbare måneder som freelancer tok han kontakt med Manpower, hvor han raskt fikk et internvikariat  kursavdelingen
– Med språklig bakgrunn ble mine første arbeidsoppgaver mye korrekturlesing og kurstesting. Jeg lærte stadig mer underveis, og avanserte etter hvert til kursutvikler.

Hvilke fordeler ser du med å jobbe via Manpower?

- Manpower er en viktig døråpner og en karrierepartner for dem som vil lære mest mulig på kort tid. Det er heller ingen ulempe at det i Manpower er ordnede forhold og flinke folk!

Hvilke råd vil du gi dagens unge, på vei mot målet om drømmejobben?

- Vær åpen! De færreste finner drømmejobben rett etter endt utdanning. Det viktigste er at man får innpass i en bransje eller bedrift man har tro på. Da er mye gjort, og det kan ofte åpne seg muligheter som vil føre deg videre. Og viktigst av alt; utfør arbeidsoppgavene dine så godt og samvittighetsfullt du bare klarer. Kvalitet og leveransedyktighet går aldri av moten, uansett!