Erfaring fra deltidsjobb løftet karrieren for Simon

– Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag uten Manpower som støtte og døråpner, sier Simon Myhre Østervold.

Simon Myhre Østervold (25) fra Skien flyttet til Stavanger for å studere eiendomsmegling, fikk han et godt råd av sin bestefar: Gå til Manpower og få deg en deltidsjobb ved siden av studiene. Bestefaren hadde brukt Manpower i arbeidet med rekruttering hos Maarud i mange år.

smilende mann

Rådet førte til et langt arbeidsforhold med Manpower og det tidligere søsterselskapet ManpowerGroup Solutions, spesialister på salgstjenester, der Simon fikk erfaring fra store og små oppdrag. Det startet med demooppdrag for Nespresso, og salgsfremming for Coop og Freia. Etter hvert fikk han også oppdrag for Møllerens og Lego.

– Jeg fikk prøve meg på utrolig mye forskjellig, der fellesnevneren var salg og kundekontakt. I desember et år reiste jeg til Haugesund hver lørdag for å vise frem en enorm Lego-bil. Det tok meg tre dager å bygge den, ler han.

Han trivdes også hos Møllerens der jobben var å lage vafler og muffins til smaksprøver.

– Møllerens var veldig hjelpsomme. Jeg snakket mye med regionssjefen. Jeg liker godt at folk involverer seg med de som er lavere på rangstigen.

Utviklet salgsferdighetene
25-åringen forstod tidlig at han trivdes med kundekontakt og salg. Han fikk tilbakemeldinger på at han var flink til å snakke med mennesker. I et pauseår fra studiene, tok han en fast salgsstilling hos SATS.

– I SATS begynte jeg først som selger på stands. Etter hvert fikk jeg delansvar for å hjelpe de fire sentrene i Rogaland med å nå sine mål om medlemstall. Jeg fikk prøve meg på å selge medlemskap over telefon. Det var motiverende å klare og overtale folk til å bli medlem. I tillegg fikk jeg ta Manpowers karriereprogram innen salg, i samarbeid med SATS.

– Manpower er flinke til å videreutvikle ferdigheter. Når du har en evne til å selge, hjelper de deg med å utvikle egenskapen.

Da Simon fant veien tilbake til Østlandet, ringte han sin kontakt i Manpower. Han fikk en 60 prosent stilling hos Komplett Bank ved siden av eiendomsmeglerstudiene på BI. I halvannet år jobbet han med salg av forsikringer og kundeveiledning innen lån.

En fot innenfor
Simon fikk fulltidsjobb med svindelsaker hos Komplett Bank i Oslo. Da han avsluttet studiet hadde Simon en medarbeidersamtale med sin kontakt i Manpower. Han fortalte at han hadde ønsket å bli værende i Komplett Bank, men ville prøve seg på noe annet enn salg.

– Det hadde vært mye vanskeligere å få den jobben hvis jeg hadde søkt fra utsiden. Jeg jobbet med kredittkortsvindel og ID-tyveri, og fikk være litt detektiv. Det er helt annerledes enn å jobbe med salg og mye å sette seg inn i. Jobben krever at man tar veloverveide beslutninger. Heldigvis har jeg en god læremester i Komplett Bank.

25-åringen ser allerede tilbake på bred erfaring fra arbeidslivet, og en trygg støttespiller i Manpower som har vært med hele veien. Å få prøve seg i både store og små oppdrag har gitt ham verdifull arbeidserfaring.

– Arbeidsforholdet med Manpower har gitt meg en flott inngang til arbeidslivet. Jeg har lært nye ting hele tiden, og fått mer og mer ansvar. Det var et veldig godt forhold med tillit som gikk begge veier. Det var vemodig å si takk og adjø til Manpower da jeg fikk fast jobb i Komplett Bank.

Reisen sammen med Manpower gav ham en fot innenfor et selskap han ville satse for fullt hos. Veien videre har mange muligheter, men først har Simon et tydelig mål for tiden fremover.

– Nå vil jeg bli så god som jeg kan på det området jeg jobber med nå.