Student fra NHH kåret til Norges beste vikar

Student fra NHH kåret til Norges beste vikar

Thomas Mongstad Haavik ble kåret til Norges beste vikar 2013. Thomas er student på NHH og tar ekstravakter på DnBs filialer i Bergens-området.  – At en karriere på ett år som vikar, skulle ta meg helt frem som Norges beste vikar, er nesten ufattelig ser Thomas. Jeg prøver bare å gjøre det beste ut av enhver situasjon og bidra der jeg kan.

Konkurransen om å bli Norges beste vikar ble arrangert av bemanningsselskapet Manpower, og selskapet fikk inn flere hundre nominasjoner. Til slutt var det Thomas Mongstad Haavik som stakk av med seieren. 

Det siste året har han jobbet som tilkallingsvikar for Manpower i Bergen.
- Jeg er veldig ydmyk over å ha blitt kåret til «Norges beste vikar», sier Thomas. Hvis jeg skal spekulere litt over grunnen til at jeg har gått hele veien, tror jeg kanskje at det har å gjøre med at jeg prøver å være så fleksibel som mulig i jobben, og at jeg strekker meg langt for at kundene skal bli fornøyd. Jeg er hele tiden på jakt etter å lære mer og utvikle meg. For tiden studerer jeg master på NHH og det å få relevant erfaring fra bank er nyttig og noe jeg vil ta med meg videre.  

- Selv med ganske kort fartstid som vikar, har Thomas rukket å gjøre seg godt bemerket, sier May Sissel Syslak, leder for DnBs filialer på Laguneparken og Os. Thomas er en meget kompetent, hyggelig og positiv person, og vi forstår godt at han er kåret til Norges beste vikar! Hans oppgave i banken er kundebehandling - og ikke minst rådgivning av våre kunder. Thomas tar ansvar, løser problemer, ser hver enkelt kunde og sørger alltid for å gi det lille ekstra.

Juryens begrunnelse
Det var konserndirektør i Manpower, Thor Bendik Weider, som ledet juryen, og som hadde gleden av å informere Thomas om at han hadde blitt kåret til Norges beste vikar:  
-  Thomas Mongstad Haavik har tatt våre kunder med storm! Han er en svært god representant for de mange tusen vikarene som hver dag tilfører våre kunder kompetanse og arbeidskraft. Han ser på vikartilværelsen som en god anledning til å få verdifull og relevant erfaring ved siden av studiene. Vi vil takke alle som har nominert sine kandidater, og er glade for at vikarenes innsats blir lagt merke til og satt pris på, sier Weider.

Med seg i juryen har han hatt Even Hagelien, fagsjef i NHO Service, Per-Espen Magnussen, HR-direktør Gjensidige, Vibeke Gulaker, HR-rådgiver Tine og Annelise Brun, Norges beste vikar 2012.

Vinneren av Norges beste vikar 2013 utmerker seg ved å gjøre en betydelig forskjell på arbeidsplassen han jobber på, både faglig og sosialt. Thomas Mongstad Haavik jobber som kunderådgiver i DnB ved siden av studier på NHH, og beskriver selv vikararbeid som en vinn-vinn-situasjon, der studenter får relevant arbeidserfaring og arbeidsgiver får fleksibilitet i arbeidsstokken. Hans innstilling til arbeidet er preget av åpenhet, pågangsmot og et ønske om å lære mest mulig. Vedkommende er svært opptatt av å skape gode kundeopplevelser gjennom å vise initiativ, opptre profesjonelt og holde det man lover overfor kunden. Vi forstår godt at han har tatt mange av DnBs filialledere i Bergens-området med storm, heter det i juryens begrunnelse.

Finalistene

Kriteriet for å bli kåret til Norges beste vikar var å gjøre en forskjell på arbeidsplassen, sosialt og faglig. Vikaren skal være kompetent, pålitelig, fleksibel og positiv. Blant nominasjonene var det svært mange verdige kandidater, og de ti som til slutt kom med blant finalistene var:

Espen Norill Hagen, Hordaland
Thomas Mongstad Haavik, Hordaland
Andreas Vollen, Møre og Romsdal
Ahmad Muhammad Ibrahim, Nordland
Preben Elgø Lauritzen, Oslo
Benedicte Rabben, Oslo
Charlotte Hesthammer, Rogaland
Jens Golmen, Sør-Trøndelag
Astrid Aasmyr, Sør-Trøndelag
Hilde Magelrød, Telemark

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:Sven Fossum, Informasjonssjef: sven.fossum@manpowergroup.no, eller telefon: 930 24 314

Følg oss på: www.manpower.no, www.manpowerblogg.no og www.facebook.com/ManpowerNorge