ManpowerGroup forsterker sin posisjon som Norges største bemanningsbyrå

ManpowerGroup forsterker sin posisjon som Norges største bemanningsbyrå

Ifølge bransjestatistikken til NHO Service fremgår det at ManpowerGroup fortsatt er Norges klart største bemanningsbyrå. Med en markedsandel på 20,6 prosent er ManpowerGroup den klart største aktøren i bransjen, og har styrket sin posisjon målt mot nærmeste konkurrent.

2015 har vært et krevende år for bemanningsbransjen. Bransjen har falt 9,8 % målt i antall timer, og aller mest har markedet på Sør- og Vestlandet falt.

- Bemanningsbransjen generelt er en indikator på hvordan temperaturen i arbeidsmarkedet er. Fallet i oljeprisen har gitt utfordringer for bemanningsbransjen. Vi ser klart lavere aktivitet på Sør- og Vestlandet, mens det foreløpig ikke merkes like godt på Østlandet og i Nord-Norge, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup og leder for styret til bemanningsaktørene i NHO Bemanning.

ManpowerGroup har vunnet de fleste av de store anbudene som har vært forhandlet det siste året, og på kundelisten finnes selskaper som DNB, Statoil, Posten, Coop og Sparebank1.

- I ManpowerGroup legger vi stor vekt på kvalitet og etisk fremferd, og jeg velger å tro at dette er en vesentlig grunn til at kundene ønsker å samarbeide med oss, sier Maalfrid Brath.

For kort tid siden kåret Ethisphere Institute ManpowerGroup til et av verdens mest etiske selskaper, som det eneste innen sin bransje for sjette året på rad.

ManpowerGroup er en totalleverandør av bemanningstjenester, og vi leverer våre tjenester via fire brand:

  • Manpower leverer midlertidige og faste medarbeidere på alle nivåer innenfor alle bransjer og fagområder
  • Experis er vårt konsulent- og rekrutteringsselskap med spesialisering på konsulenter innen økonomi, engineering og IT i tillegg til rekruttering av ledere og nøkkelpersoner
  • Right Management er et konsulentfirma som leverer talent-, leder- og karriereutvikling.
  • ManpowerGroup Solutions leverer skreddersydde outsourcing-tjenester

Det er NHO Service som leverer statistikken over utviklingen i bemanningsbransjen. Du kan lese mer på www.nhoservice.no.

For mer informasjon:

Sven Fossum, informasjonssjef i ManpowerGroup.
Tlf. 930 24 314
E-post: sven.fossum@manpowergroup.no