Manpower: Gjør spillerfaring relevant for arbeidslivet

Manpower: Gjør spillerfaring relevant for arbeidslivet

Det er ikke bare i dataspillenes verden du kan få bruk for skillsene dine. Også utenfor skjermen kan spillerfaringen være relevant.

Siril Bogstein er elev på e-sportslinjen på Arna Videregående skole. Hun trekker frem at hun har blitt flinkere til å kommunisere og samhandle med andre mennesker som følge av spillingen.

Jeg har lært meg å bedre tilpasse meg til andre folk, og lært meg å tilpasse og legge opp skolearbeid. Jeg er mer motivert, og det er lettere for meg å gjøre arbeid på skolen, men også hjemme, sier hun. 

Lærer ved e-sportslinjen på Arna Videregående Skole, og tidligere profesjonell e-sportsutøver, Sindre Rygg, hjelper Bogstein og hennes medelever til å utvikle seg.

– I timene må elevene jobbe med taktisk analyse og tekniske ferdigheter. Det som er viktigst er evnen til kommunikasjon med laget. Da handler det både om å øke individuelle og lagbaserte ferdigheter, slik at de er bevisst på hvor viktig det er å kommunisere godt og tilpasse seg andre mennesker, sier han.

Relevant på mange områder

Rygg forteller at han ser mange positive egenskaper hos sine elever. Elevene blir trent i problemløsning, improvisering, kommunikasjon og samhandling. Disse erfaringene kan komme til nytte i andre aspekter enn bare spillsituasjonen.

– I jobbsammenheng har jeg erfart at jeg kunne overføre det å forstå andre mennesker, til å fullføre oppgaver og det å kunne bli stolt på, forteller han.

Rygg støttes av Andreas Bjerkvik, leder for forretningsutvikling i Manpower region vest.

– Mange sosiale spill som er populære blant unge i dag utvikler kommunikasjonsferdigheter, samarbeidsevner, problemløsningsevner, strategisk tenkning og språkkunnskaper, sier Bjerkvik.

– Spiller du for eksempel et strategispill, vil du ha mer fokus på strategitenkning, problemløsning og den type ting.

Men det er ikke bare i jobbsammenheng du kan dra nytte av spillerfaring. Også i studiesammenheng kan erfaringen være nyttig.

– Vi ser at de som kommuniserer mye i spill, blir tryggere til å snakke foran store mengder mennesker. Har man en målrettet metode å gjøre ting på, vil det la seg overføre til studierelevante ting og jobbsammenheng, og også generelt i livet, sier Rygg.

Spillerfaring er et konkurransefortrinn

Manpower har gjennom det siste året satt fokus på at spillerfaring er relevant på CV-en når du søker jobb. Bjerkvik er ikke i tvil om at det ligger en gevinst i det å ta inn arbeidstakere med bakgrunn fra spilling.

­– Dette er noe vi ønsker å få flere arbeidsgivere med på, og at de skal se en verdi av det. Jeg vil anta at dette er verdifull kompetanse for næringsdrivende og for kundene våre, og at de som tør å være med og satse på dette vil få et kompetansefortrinn, sier Bjerkvik.

For e-sport-elev Siril Bogstein er drømmejobben innen e-sport. Hvis ikke, ønsker hun å jobbe med film eller bli politi. Hun har imidlertid ikke tenkt på at hun kan sette spillerfaringen sin på CV-en.

– Jeg har egentlig ikke tenkt på det før. Men hvis det faktisk hadde hjulpet og passet til jobben, så hadde jeg gjort det, sier Bogstein.

Slik fremhever du egenskapene

Dersom du har spilt og lurer på hvordan du kan bruke spillerfaringen i jobbsøkingen, har Bjerkvik i Manpower svaret.

– Ofte er vi ikke klar over egne egenskaper og styrker man får av å spille. Det første du kan gjøre er å begynne og reflektere over hva du har lært av å spille ­– ting som du kan bruke til å selge deg inn på et intervju. For eksempel ansvar og samarbeidsevner. Og så gjelder det å få den som gjennomfører intervjuet til å forstå hvordan du gjør deg nytte av disse egenskapene i det daglige, sier Bjerkvik.

Dersom du er en gamer eller hobbyspiller, kan det være at du har arbeidsrelevante erfaringer og egenskaper du ikke er klar over. På manpower.no/spillerfaring kan du se hvilken erfaring du kan få av å spille ulike spill, og registrere en CV fylt med ny, relevant spillerfaring.