Attraktiv arbeidstaker? Vær læringsvillig!

Det er som kjent vanskelig å spå om fremtiden. Det gjelder også om hvilke ferdigheter og kompetanser som kreves i arbeidslivet om for eksempel 15- 20 år fra nå. Når jobbsøkere stiller oss spørsmål om dette, har vi i hvert fall ett svar som vi gjerne deler – vær læringsvillig!

 

Manpower: Nøkkelen til suksess i fremtidens arbeidsmarked er å være læringsvillig!

Se større bilde >

Nøkkelen til suksess i fremtidens arbeidsmarked er å være læringsvillig!
Teknologi og teknologisk utvikling endrer måten vi jobber på i stadig større grad, og endringstakten øker. IT-verktøyer endres og blir stadig mer sofistikerte. Jobber blir mer spesialiserte og kravet om effektivitet øker. Karrieresuksess i dette landskapet er dermed i stor grad et spørsmål av å forbli læringsvillig – nærmere bestemt at du som ansatt ønsker å lære og å utvikle deg i takt med de endringene det nye arbeidslivet krever. Læringsvillighet sikrer at du vil være en attraktiv arbeidstaker i fremtidens arbeidsmarked.

Læringsvillighet – en nøkkelkvalifikasjon arbeidsgivere vil belønne
Arbeidsgivere vil i større grad se etter dette som en ny nøkkelkvalifikasjon, som de både vil identifisere og belønne. De må faktisk dyrke arbeidstakere som er læringsvillige - det er den enkleste måten å unngå å miste kritisk kompetanse som det kan være vanskelig å få tak i på annet vis.

Læringsvillighet viktig for generasjon Y
Det virker som om bevisstheten å forbli læringsvillig har nådd de yngste arbeidstakerne. ManpowerGroup har nylig gjennomført en global undersøkelse blant 19 000 mennesker fra generasjon Y i 25 land.

I denne undersøkelsen oppgir 93 % av de unge at de ser utvikling av kompetanse og ferdigheter som en viktig del av sine fremtidige karrierer. For en stor del er de villig til å betale for det selv. Faktisk oppgir nesten halvparten av de spurte (44 %) at de er villige til å bekoste sin egen etterutdanning.

Økt trygghet for deg som arbeidstaker
Et viktig aspekt er at det å bygge på egen kompetanse og sørge for å lære og å utvikle seg videre, vil gi deg som person og arbeidstaker økt trygghet. Trygghet i form av at du vet at du har kompetansen som skal til selv i et arbeidsmarked i endring.

Vi lister opp noen gode råd som kan bidra til å gi deg karrieren du ønsker:

#jobbsikkerhet

Sørg for å ha kvalifikasjoner og kompetanse som matcher behovene i arbeidslivet. Benytt deg av de mulighetene for læring, utvikling og intern mobilitet som finnes hos arbeidsgiveren din. Vær læringsvillig! 

#verdsett variasjon

Verdsett variasjon og fleksibilitet. Ta del i nye prosjekter og nettverk i virksomheten for å bygge erfaring og kompetanse. Vis at du ønsker progresjon i den jobben du har.

#karriereplaner

Sett deg noen tydelige mål for karrieren din. Fokuser på målene og lag planer for hvordan de skal nås. God innsats i dag kan påvirke karrieremulighetene framover.

#delta

Delta i forum og arenaer for faglig deling med kolleger og ledere - diskuter, del og gi feedback.   Det er en god måte å holde seg oppdatert på samtidig som du viser engasjement. 

#jobbpauser

Mye hard jobbing krever at man tar seg et pusterom innimellom. Kanskje ønsker du påfyll i form av etterutdanning eller studier eller kanskje du ønsker å oppleve noe helt nytt. Ta deg gjerne en jobbpause, men tenk gjerne langsiktig med tanke på hva du velger å fylle pausen med. Kanskje jobbpausen kan bidra til å oppnå målene dine på lang sikt?

#jobbmodeller

Fremtidens arbeidsmarked vil by på flere forskjellige jobbmodeller. De fleste arbeidstakere vil gjerne ha fulltidsjobber, men mange er også åpne for alternativer som deltid og frilansing. Kjenn på hva som passer best for deg. Kanskje det er faktorer som gjør det attraktivt med nye jobbmodeller? Vær åpne og fleksibel. Drømmejobben kan komme i mange fasonger.